Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.6246
EURO35.0761
ALTIN2437.3

CHP artık yüzde 20-25’lik oy oranlarına sıkışmış bir parti değil

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP artık yüzde 20-25’lik oy oranlarına sıkışmış bir parti değil
Abone ol
Kadın Kolları seçiminde konuşan CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan, “Biz artık %20-25’lik oy oranlarına sıkışmış bir parti değiliz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu ülkeyi yönetmeye talibiz. Son seçimler bize çok iyi gösterdi ki bu ülkede hala Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde milyonlar var ve bu insanlar Türkiye Cumhuriyeti’ni aydınlık yarınlara taşıyacaklar.” dedi.

Makbule Abay ile Özge Nur Ölmez’in yarıştığı CHP Kadın Kolları Başkanlığı kongresinde zaman zaman tansiyon yükselirken, kongrede bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan şunları söyledi:
“Cumhuriyet Halk Partisinin başarılı olarak geçirdiği yerel seçimler sonrası kadın kolları seçimlerimizi yapıyoruz. 31 Mart’ta kıpkırmızı olan Türkiye haritası ile seçmen partimize şu mesajı verdi: Bir şeyleri doğru yaparsanız bir sonraki genel seçimlerde iktidar olmanız mümkün. İşte biz artık böyle bir sorumlulukla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz artık %20-25’lik oy oranlarına sıkışmış bir parti değiliz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu ülkeyi yönetmeye talibiz. Son seçimler bize çok iyi gösterdi ki bu ülkede hala Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde milyonlar var ve bu insanlar Türkiye Cumhuriyeti’ni aydınlık yarınlara taşıyacaklar. 
Geçirdiğimiz seçimlerde de çok iyi tecrübe ettik ki seçim kadınlarla ve gençlerle kazanılır. Kadınların ve gençlerin aktif olduğu tüm belediyelerde başarıya ulaştık. Kadınların emeği olmadan seçim kazanılmıyor. Partimizin daha çok kadın üyeye ve görev alacak daha çok kadına ihtiyacı var. Tabi ki partimize yeni üyeler katacağız, baba evimizin kapısı herkese açık ancak öncelikle bir olacağız, beraber olacağız. Bu partiye emek vermiş tüm kadınların el ele kol kola olmasını sağlayacağız. Önce sımsıkı olarak güçleneceğiz ve sonra yanımıza yeni çalışma arkadaşları alacağız.”
AK PARTİNİN ALTERNATİF BİR GENEL BAŞKAN ADAYLARI YOK
AK Parti’de mevcut genel başkanlarının alternatifi olan herhangi bir genel başkan adaylarının olmadığını sözlerine ekleyen Erhan “Bu salondaki herkesin partimizin bu günlere gelmesinde emeği var. Cumhuriyet Halk Partisi siz kadınlarımızın omuzlarında yüzyılını devirdi ve partimiz 100 yıllık bir parti olmasına rağmen ilk kurulduğu günkü enerjisini koruyor. Yüzüncü yılında içinden genel başkan düzeyinde birini çıkarıyor. Demokratik bir seçim yaparak onu genel başkan seçiyor ve genel başkanımız girdiği ilk seçimde partimizi birinci parti yapıyor. Biz bu derinliğe ve zenginliğe sahipken karşımızda aday çıkarma kabiliyetini dahi yitirmiş bir AKP var. Büyükşehirlerde adaylarımızın karşısına aday çıkarmakta zorlanan bu partide şu anda mevcut genel başkanlarının alternatifi olan herhangi bir genel başkan adayları yok. 
Bu tabloda Cumhuriyet Halk Partisi’nin önündeki yol çok açık ve aydınlık. Yolculuğumuzda sadece doğruları yapmak zorundayız. Daha önce yapılan hataları yapma lüksümüz yok. Artık iktidar olmak gibi bir misyonumuz varsa bambaşka bir vizyona sahip olmalıyız. Omuzlarımızda taşıdığımız sorumluluğun hakkını vermeliyiz. İl yönetimi olarak tüm enerjimiz ve gücümüzle sahadayız, sahada olmaya devam edeceğiz. Seçilen kadın kolları yönetimi ve partili kadınlarımızla iktidar yolculuğunda çalışmaya devam edeceğiz. 31 Mart’ta rüzgar artık tersine döndü. Bizim yapmamız gereken yelkenlerimizi açmak ve gemimizi hep birlikte iktidar limanına yanaştırmak. Bu salondaki her bir değerli kadınımızdan isteğim ise bu yelkenin bir ucundan tutması. Gelin hep birlikte Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklarda Atamızın iki büyük eserinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi’ni hak ettiği yere çıkaralım.”
CHP TARİHİNDE İLK DEFA 1999 YILINDA BARAJ ALTINDA KALDI
“Cumhuriyet Halk Partisi’nin en kötü günü baraj altında kaldığı gündür.” diyen Erhan sözlerine şöyle devam etti: 
“CHP 1999 yılında tarihinde ilk defa baraj altında kaldı. Babamın o dönem il başkanı olması sebebiyle parti binasındaydım ve 16 yaşında bir genç olarak bu üzüntüyü çok derin bir şekilde yaşadım. Bu üzüntüyü yaşayan ben o kadar şanslıyım ki 74 yıl sonra Afyonkarahisar’da Cumhuriyet Halk Partisi belediyesi kazanıldığında da yine parti binasındaydım. Bu unutulmaz sevinci de partimizde doya doya yaşadım. Bu belediyenin kazanılmasında en önemli etken uyumlu çalışmamız oldu. Kadınlarımızla, gençlerimizle yine aynı uyum içinde çalışırsak elde edemeyeceğimiz hiçbir başarı yok. Afyonkarahisar’da %50’nin üzerinde oy alabiliyorsak; her ilçemizde, her belediyemizde seçim kazanabiliriz, oyumuzu artırabiliriz.
Çok adaylılık partimizin en büyük zenginliği. Bugün de il kadın kolları başkanlığı için iki adayımız var. İki adayımıza da başarılar diliyorum. Günün sonunda önemli olan kimin kazandığı değil, seçim sona erdiğinde adaylarımızın bu kapıdan kol kola çıkabilmesidir. Tek bir çatımız var ve o da Cumhuriyet Halk Partisi’dir, kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır. Bunun bilinciyle seçimlerimizi tamamlayıp Pazartesi gününden itibaren çalışmalarımıza başlayacağız. İl başkanı olarak birçok görevim var ancak bir örgütün başındaki kişinin en önemli görevi partisini seçimlere taşımaktır. 31 Mart seçimleri geride kaldı. 1 Nisan’dan itibaren genel seçimler için çalışmalara başladık. İl yönetimi olarak her bir ilçe örgütümüzle omuz omuza, bütünleşmiş olarak çalışıyoruz. Afyonkarahisar’ın her bir bölgesiyle sürekli temas halindeyiz ve koordineli bir şekilde partimizi anlatıyoruz sahada. Hız kesmeden, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını görene kadar da anlatmaya devam edeceğiz. Bu mücadelede en önemli yol arkadaşlarımız da şüphesiz kadınlarımız olacaktır. 
Kadınlarımızın emeğiyle, onların değerli düşünceleriyle, kadın gözünden bakış açılarıyla hep birlikte inşa edeceğimiz Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında ‘Türkiye’de kadın olmak zor’ lafını ortadan kaldıracağız. ‘Kadına Şiddet’ gibi haberleri duymayacağız artık. Eşit hak ve özgürlüklere sahip kadınlar artık her gün gasp edilen haklarını aramak durumunda kalmayacak. Nasıl ki atamız Dünya’nın birçok ülkesindeki kadınlardan önce Türk kadınına seçme seçime hakkını verdiyse, onun kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında kadınlar tüm haklarına kavuşmuş ve bu ülkede özgürce yaşayan bireyler olacak. 
Ben inanıyorum ki bir sonraki seçimde Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olacak. Bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz. Türkiye’nin ilk yüzyılının kurucu partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olarak ikinci yüzyılını şekillendireceği yarınlarda görüşmek ümidiyle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bolvadin'li şehit annesi vefat ettiÖnceki Haber

Bolvadin'li şehit annesi vefat etti

Bir işyerinde doğalgaz patladı 2 ölü 16 yaralıSonraki Haber

Bir işyerinde doğalgaz patladı 2 ölü 16...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar