Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.5784
EURO35.3239
ALTIN2467.4

Sultandağ’ına turistik geziye mi gittiniz?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sultandağ’ına turistik geziye mi gittiniz?
Abone ol
CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan Sultandağı’nda kiraz üreticisinin yaşadığı sıkıntıları dile getirerek, “AKP’li vekil valiyle birlikte ilk kiraz alımına gidip 200 liradan kiraz alırken şovunu yapıyor, kaymakam işçi fiyatı 650-700 lira olarak açıklıyor. Sonra dün milletvekillerimiz aynı bölgeye tekrar gidiyor ama kirazın 50-60 liraya düştüğünden bahseden yok. Peki siz oraya turistik geziye mi gittiniz de Sultandağı çiftçisinin hiçbir derdini açıklamıyorsunuz şu anda?” diye sordu.

CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan bugün düzenlediği basın toplantısında mülteci sorunundan, ekonomik krize, kiraz üreticisinden çiftçilerin yaşadığı sıkıntılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Erhan düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:
“Bugün 2 Temmuz 2024. Bugünkü basın açıklamamızı Türkiye tarihinin utanç günü Madımak Katliamı’nın 31. yılında yapıyoruz. O gün yaşanan olaylarda hayatlarını kaybeden canları rahmetle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyetinde bir daha böyle bir olayın yaşanmamasını ümit ediyoruz. 
Aynı zamanda şöyle günlerden geçiyoruz; Maalesef hükümetin sorumlusu olduğu ve bir türlü çözüme kavuşturamadığı mülteci sorununu halkımız kendisi çözme gayretinde. Umarım ülkemizin çeşitli yerlerinde gerçekleşen olaylar en kısa sürede son bulacaktır ve hükümet mülteci sorununa bir vatandaşımıza bile zarar gelmeden kökten bir çözüm bulacaktır.”
ASGARİ ÜCRETE ZAM YOK, ELEKTRİĞE ZAM VAR
“Elektriğe yapılan zam elbette enflasyonun yükselmesine ciddi oranda etki yapacaktır.” diyen Erhan sözlerine şöyle devam etti:
“Ülkemizin her bölgesinde havalar giderek sıcaklaşıyor. Halkımızı sıcaklardan daha fazla bunaltan ise her gün artan geçim sıkıntısı. Asgari ücrete yapılacak ara zamma gerek duyulmazken dün itibariyle elektriğe %38 zam yapıldı. Elektriğe yapılan bu zam elbette enflasyonun yükselmesine ciddi oranda etki yapacaktır ve tabi ki maaşı artmayan herkes bu zamdan olumsuz etkilenecektir. 
Akaryakıtın litresinin 50 liraya yaklaştığı bir ortamda ne çiftçi, ne işçi, ne emekli, ne de memur geçinemez. Genel başkanımız Sayın Özgür Özel’in de dile getirdiği gibi geçim olmazsa seçim olur. Litresi 50 liradan mazot alan bir çiftçi o mahsülden para kazanamaz.”
SİZ ORAYA TURİSTİK GEZİYE Mİ GİTTİNİZ?
“Çiftçinin derdini dinlemeye gidiyorsan çiftçinin derdini dile getireceksin. Eğer dile getirmeyeceksen hiç oraya gitmeyeceksin.” diyen Erhan sözlerinin devamında şunları söyledi:
“Mesela Sultandağı’nda da kazanamadı. Sultandağı çiftçisi bir yıl boyunca kirazı yetiştirmek için geçen seneye göre %50 daha pahalıya aldığı gübreyi verdi, %50 daha fazla ödeyerek sulama yaptı, %50 daha fazla ödeyerek ilaç verdi, %50 daha pahalıya suladı ama kiraz fiyatı geçen seneye göre daha da düştü. Şimdi Sultandağı’nda hangi çiftçiyi durdursanız zarar ettim diyor. Bir yıl boyunca varını yoğunu harcadığı bahçesine girdiğinde zaten mahsül çok az ve fiyatı geçen seneye göre daha düşük. AKP’li vekil valiyle birlikte ilk kiraz alımına gidip 200 liradan kiraz alırken şovunu yapıyor, kaymakam işçi fiyatı 650-700 lira olarak açıklıyor. Sonra dün milletvekillerimiz aynı bölgeye tekrar gidiyor ama kirazın 50-60 liraya düştüğünden bahseden yok, işçinin günlük maliyetinin 1000 liranın  üzerine çıktığından bahseden yok. Çiftçinin derdini dinlemeye gidiyorsan çiftçinin derdini dile getireceksin. Eğer dile getirmeyeceksen hiç oraya gitmeyeceksin. Bakın yukarıda tüm dertlerini saydım kiraz üreticisinin. Peki siz oraya turistik geziye mi gittiniz de Sultandağı çiftçisinin hiçbir derdini açıklamıyorsunuz şu anda?”
OLAN ÇİFTÇİYE OLUYOR
“Bolvadin hayvan üreticisinin 400 TL’den sattıkları et, ithalata izin verildikten sonra 370 TL’ye düşüyor, olan yine çiftçiye oluyor.” diyen Erhan sözlerine şöyle devam etti:
“Diğer tüm ilçeler gibi Bolvadin’li çiftçimiz de para kazanamadı. Mazota %70-80 zam gelirken buğdaya %12, arpaya %3,6 zam yapılıyor, çiftçimiz mazota para yetiştiremiyor. Bolvadin’de hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimiz de yanlış politikalardan nasibini alıyor tabi ki. 400 TL’den sattıkları et, ithalata izin verildikten sonra 370 TL’ye düşüyor, olan yine çiftçiye oluyor. Birçok ihtiyacı olan bu çiftçilerimiz Ziraat bankasına gittiğinde ise yine bir süre engelle karşılaşıyor. Hiçbir engeli yokken Şampa Tarım Mevlüt Soydan ne traktör kredisi alabiliyor, ne yem kredisi ne de ihtiyaç kredisi. Mevlüt Soydan’a  verilmeyen kredi AKP’li çiftçilere kolaylıkla verilebiliyor. Bu durumu Cimer’e şikayet eden çiftçimiz sonrasında daha fazla engellemelere maruz kalıyor. Artık çiftçinin işini görürken bile partizanlık yapılıyor. Çiftçinin işi görülürken partisine bakılmaz. Traktör almak isteyen çiftçiye kredi verirken hangi partili olduğuna bakılmaz. Traktör çiftçi için olmazsa olmaz bir ihtiyaçtır.”
CHP’Lİ BELEDİYELERİN KARŞISINA TASARRUF TEDBİRLERİ ÇIKIYOR 
“Yeni göreve gelmiş Cumhuriyet Halk Partili belediyeler şehirlerini geliştirecek yatırımları gerçekleştirmek istediklerinde karşılarına tasarruf tedbirleri çıkıyor.” diyen Erhan sözlerinin devamında şunları söyledi:
“Biz daha tarım politikalarını çözememişken, daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapmış ve başarısızlıklarıyla ünlenmiş, daha çok yeni seçim kaybetmiş bir bakanı tekrar göreve getirirken, Birleşik Arap Emirlikleri Yapay Zeka Bakanlığı kurmuş durumda. Amerika’dan sonra Çin de yeniden kullanılabilir roket denemelerini tamamladı. Ülkeler artık yeryüzünden değil uzayda birbiriyle rekabet eder hale geldi. Biz hala halkın temel ihtiyaçlarına çözüm yolları bulamamışken, Dünya’nın diğer ülkeleri geleceklerine yatırım yapmaya çoktan başlamış durumda. Yeni göreve gelmiş Cumhuriyet Halk Partili belediyeler şehirlerini geliştirecek yatırımları gerçekleştirmek istediklerinde karşılarına tasarruf tedbirleri çıkıyor. Bu sebeple Afyonkarahisar’ın en büyük sorunlarından biri olan trafik sorununun çözümü için gerekli olan otobüsler bile alınamıyor.”
AK PARTİ İL BAŞKANININ BARO BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA ETMEMESİNİ ETİK BULMUYORUZ
AK Parti İl Başkanlığına atanan Turgay Şahin’in Baro Başkanlığını bırakmamasını etik bulmadıklarını ifade eden Erhan sözlerine şöyle noktaladı:
“Parti genel başkanı Cumhurbaşkanımızdan sonra Afyonkarahisar’ımızın da parti il başkanı bir baro başkanı oldu. Kanunen bir engel olmasa da her ortamda siyasetle baro başkanlığının ayrışması gerektiğini dile getiren AKP il başkanı kaç gündür hala koltuğunu bırakmıyor. Tabi ki herkesin bir siyasi görüşü olabilir veya istediği bir partiye üye olabilir ancak il başkanı olduktan sonra baro başkanlığı görevini sürdürmesi baronun siyasallaşmasıdır. Her kurumun siyasallaştığı günümüz Türkiye’sinde baronun siyasallaşması beklenemez. Sayın Şahin’e yeni görevinde başarılar diliyor ve bu yeni aldığı görev sonrası 14 yıldır sürdürdüğü baro başkalığı görevinden seçime az bir zaman kaldığını öne sürerek istifa etmemesini etik bulmuyor ve istifa etmesini bekliyoruz.” dedi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zafer Partisi’nden itidal çağrısı!Önceki Haber

Zafer Partisi’nden itidal çağrısı!

Minik raketler Afyon’da yarıştı!Sonraki Haber

Minik raketler Afyon’da yarıştı!

Yorum Yazın

11 yaşındaki sürücü kazada hayatını kaybetti!
Afyonkarahisar’da 40 gölete 1 milyon 47 bin adet sazan yavrusu bırakıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Milli Takıma destek için Azerbaycan programını iptal etti
Mansur Yavaş Afyon’a geliyor
Afyonlu voleybolcular İzmir’de göz kamaştırdı
Sünnetci: Eğitimde başarılarla dolu bir yıl geçirdik
Güreş Milli Takımı 10 yıl aradan sonra yeniden Avrupa Şampiyonu
73 bin adet yavru sazan balık göletlere bırakıldı
Bakan Kacır, OSB’ler ve AFSÜ laboratuvarı için talimat verdi
İYİ Parti üç ilçeye yeni atama yaptı
Belediyeler bir para basamaz, bir de adam asamaz!
Akran zorbalığı okullarda yaygınlaştı
Şuhut’ta kalbine yenik düşen sözleşmeli er toprağa verildi
Sandıklı ilçesinde hafriyat kamyonu devrildi
Takla atan minibüs şarampole devrildi
Olgun, Meclis’te Oruçoğlu Yağ’ı sordu
Her yerde aranan suç makinesi yakayı ele verdi
Sayın ailesinin acı günü!
Eşine ender rastlanan ebabil kuşu yaralı bulundu
Kum voleybolu turnuvasına başvurular başladı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar