Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.575
EURO35.2668
ALTIN2469.6

Ambaryolu yeniden çift yöne dönüyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ambaryolu yeniden çift yöne dönüyor!
Abone ol
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Av.Burcu Köksal, dün gerçekleşen Belediye Meclis toplantısında Ambaryolu’nda tek yön uygulamasına son vereceklerini ve yeniden çift yön uygulamasına geçeceklerini açıkladı.

Afyonkarahisar’ın trafik sorunu çözmek için uzman görüşü aldıklarını belirten Başkan Burcu Köksal, "Trafik problemimizle ilgili konularda çözüm için uzmanlarından görüş alıyoruz. Afyon’da trafik konusunu nasıl rahatlatırız raporu hazırlanacak ve meclisimize gelecek. Daha önce trafik birimimiz Ambaryolu ile ilgili bir rapor hazırlamış, ‘Ambaryolu tek yön olmasın, burada trafik aksayacak’ denilmiş. Buranın tek yön olması durumunda şehir içi trafikte aksamalar olacağı bilimsel olarak tespit edilmiş, rapor haline getirilmiş. Baştan verilen yanlış bir karar var. Bu yanlışın düzeltilmesi için şoförler odası, durak başkanları ile görüştüm. Hepsi düzeltilmesini istedi. Yetmedi bilimsel bir çalışma istedik. Trafiğin rahatlaması için çift yön olması noktasında rapor geldi. Komisyondan geçti. Ambaryolu’nu en az maliyetle çift yöne dönmesi için çalışma başlattık. Burada dik parktan vazgeçeceğiz, yan parka geçilecek" ifadelerine yer verdi.
“TRAFİKTE HERKES DUYARLI OLMALI”
Afyonkarahisar’da Akıllı Kavşak Uygulamasını yaygınlaştıracaklarını söyleyen Başkanımız Burcu Köksal; şehrin otopark ihtiyacına dikkat çekerek tasarruf tedbirlerine takıldıklarını söyledi. Trafiğin rahatlaması konusunda herkesi duyarlı olmaya davet eden Başkanımız Burcu Köksal, "İl Emniyet Müdürlüğü ile görüştük. Bu konuda bayram öncesinde de destek istedik. Denetimlerin sıklaştırmasını istedik. Bu konuda hepimiz duyarlı olursak zamanla her şey oturacaktır. Bir de akıllı kavşak uygulaması var. Bunu Afyon’a yayabilirsek trafiği rahatlatacak bir uygulama. Tasarruf tedbirleri gönderildi. Otoparkları yapacağız, ama tedbirlere takılıyoruz. Bu konuda sizlerde ön ayak olursanız bu yapmamız gereken binaları yapalım. Otopark ihtiyacımız var, kamyon garajı ihtiyacımız var. En önemlisi şu anda halk otobüs ihtiyacımız var. Tasarruf Tedbirleri Genelgesi'nden muafiyet bekliyoruz” diye konuştu.
İKİ BÖLGEYE HİZMET NOKTASI AÇILACAK
Belediye hizmetlerini vatandaşımızın ayağına götürmek adına şehrimizin iki farklı bölgesinde hizmet noktası oluşturacaklarını açıklayan Başkanımız Burcu Köksal; “Yaşlılarımızın, engelli ve dezavantajlı hemşirelerimizin ihtiyaçlarını yerinde görmesi adına iki bölgeye hizmet noktası açacağız. Seçim öncesi Uydukent ve Fatih bölgesine birer hizmet binası sözümüz vardı. Bu bölgeler şehrimizin merkezi konumunda olup Osmangazi, Orhangazi, Yeşilyurt, Battalgazi ve Selçuklu Mahallelerimiz ile Ataköy Migros civarında ise Ataköy, Maraşal Fevzi Çakmak, Esentepe, Kocatepe Gazi, Kanlıca, Ali İhsan Paşa, Nazmi Saatçi gibi birçok mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın istek ve taleplerini bu hizmet noktalarında alacağız. Burada yaşayan vatandaşlarımız belediyeye gelmek zorunda bu uygulamamız ile emlak vergisi, su faturası, akıllı kart su yükleme, çevre temizlik vergisi, ilan reklam vergisi gibi ödemelerini oluşturacağımız en yakın hizmet noktalarından yapabilecekler. Hemşerilerimiz hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İçme suyu kuyularında su seviyeleri tespit ediliyorÖnceki Haber

İçme suyu kuyularında su seviyeleri tesp...

Zafer Partisi’nden itidal çağrısı!Sonraki Haber

Zafer Partisi’nden itidal çağrısı!

Yorum Yazın

Olgun, Meclis’te Oruçoğlu Yağ’ı sordu
Her yerde aranan suç makinesi yakayı ele verdi
Sayın ailesinin acı günü!
Eşine ender rastlanan ebabil kuşu yaralı bulundu
Kum voleybolu turnuvasına başvurular başladı
Afyon’un dahil olduğu 29 İlde 110 şüpheli yakalandı
Afyon’da marangoz dükkanı alevlere teslim oldu!
Çocuğa sarkıntılık yapan sapık Emirdağ’da yakalandı
Zafer müzesi açılış için gün sayıyor
AFDK Sülünspor ile Sadıkbeyspor’un itirazlarını karara bağladı
Salarspor Belediyespor’a tarihi ceza!
Bedelli askerlik ücreti belli oldu
TÖMER’de mezuniyet coşkusu yaşandı
UEFA Merih Demiral’ın sevincini beğenmedi!
10 bin çalışan aranıyor ancak bulunamıyor!
Son 16 biletini Afyon’da kaptılar
Haraç istemeye gitti meydan dayağı yedi!
Dostluk maçı sonrası soluğu denizde aldılar
Afyon Şehir Tiyatrosu yeni yeteneklerini arıyor
Afyon’lu kanocular türkiye kupası’na hazırlanıyor

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar