Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.6645
EURO35.5639
ALTIN2511.5

TÖMER’de mezuniyet coşkusu yaşandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TÖMER’de mezuniyet coşkusu yaşandı
Abone ol
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama Araştırma Merkezi (TÖMER) 2023-2024 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ise 2023-2024 Akademik Yılı içerisinde 38 farklı ülkeden 246 öğrencinin TÖMER’de eğitim gördüğünü ifade etti.

TÖMER’de eğitim gören  uluslararası misafir öğrenciler için İbrahim Küçükkurt Konferans Salonunda düzenlenen törene; AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, AKÜ TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Alper Günaydın, TÖMER Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Burak Olur, Öğr. Gör. Murat Çıkla ile birlikte uluslararası misafir öğrenciler katıldı.
Törenin açış konuşmasını yapan TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Alper Günaydın, programın birkaç günde özel gayretler ile hazırlandığını söyledi. Günaydın, “Görevi yeni devir aldım ama ekibimiz sağlam. Kurulu bir düzen var. Her şey yerli yerinde. Rektörlüğümüz ve yöneticilerimiz her zaman yanımızda; bunun için teşekkür ederim. En ufak sorunumuzu bile anında çözüyorlar. Öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Eğlenmesini biliyorlar. Bir yılın stresini atacağız. Eğlenceli bir program hazırladık. Konuşmalar, şiirler ve şarkılar ve oyun havaları olacak” diye konuştu.
70 FARKLI ÜLKEDEN 2 BİN ÖĞRENCİ
AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ise 2023-2024 Akademik Yılı içerisinde 38 farklı ülkeden 246 öğrencinin TÖMER’de eğitim gördüğünü ifade etti. Her yıl TÖMER’in 300’e yakın öğrenci aldığını dile getiren Peker, “TÖMER’de hakikaten uzun zamandır sağlam bir ekibimiz var. Her yıl aşağı yukarı 300’e yakın öğrencimiz TÖMER’de eğitim görüyor. Öğrencilerimiz TÖMER’deki eğitimlerinin ardından eğitim-öğretime ön lisans, lisans veya yüksek lisans düzeyinde başlayıp devam ediyorlar. Bu yıl 38 farklı ülkeden öğrencimiz TÖMER’de eğitim gördü. Üniversitemiz genelinde de yaklaşık 70 farklı ülkeden 2 binin üzerinde uluslararası misafir öğrencimiz var” ifadelerini kullandı.
“DERECEYLE MEZUN OLMANIZI ARZU EDERİZ”
Türkçe öğrenmenin önemine değinen Peker, uluslararası misafir öğrencilerden eğitim hayatında başarı beklediklerini söyleyerek şunları kaydetti: “Farklı bir dili öğrenmek kolay değil. Bizler de sizin dilinizi bilmiyoruz. Ama siz iki dönem gibi bir sürede bunu başardınız. Bundan sonraki eğitim hayatınızda Türkçe’nin sizin için ne kadar değerli olduğunu o zaman öğrenip göreceksiniz. Burada güzel bir şekilde Türkçemizi öğrendiyseniz sonraki sınavlarınız da çok kolay geçecek. Sadece TÖMER’den değil, ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarından mezuniyetinizi de kutlayacağız. Geçmişte yaşadığımız ve bizim de çok hoşumuza giden uluslararası öğrencilerimizin okumuş oldukları programlarda dereceyle mezun olmaları bizlere gurur verdi. Geçmişte Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Eğitim Fakültesinde öğrenim gördükleri programı dereceyle bitiren öğrencilerimiz oldu. Sizlerin de mezun olurken dereceyle mezun olmanızı arzu ederiz.”
Açış konuşmalarının ardından uluslararası misafir öğrenciler Türkiye, Afyonkarahisar ve Afyon Kocatepe Üniversitesi hakkında duygu ve düşüncelerini ifade ettikten sonra program; Türk oyun havaları, şiir ve şarkıların ardından toplu aile fotoğrafı ile sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
UEFA Merih Demiral’ın sevincini beğenmedi!Önceki Haber

UEFA Merih Demiral’ın sevincini beğenmed...

Bedelli askerlik ücreti belli olduSonraki Haber

Bedelli askerlik ücreti belli oldu

Yorum Yazın

Türk güreşçiler Sırbistan’da tarih yazıyor
Sandıklı’da yaralı cüce yarasa bulundu
Sandıklı’da çocuk pornocusu yakalandı
Uşak’tan Afyon’a satmak için getirdiler Jandarmaya ensendiler!
Afyon’da devrilen tır 4 farklı kazaya neden oldu!
Almanya Avrupa Şampiyonasına havlu attı!
Bahçeli’den Hollanda maçına çıkmayın çağrısı!
Yavaş: Belediye Başkanlarının görevleri tasarruflu davranmaktır
Afyon ile Ankara kardeş Belediye olacak
Afyon'lu Abdullah Toprak Avrupa Şampiyonası’nda finale yükseldi
İpek yolu Afyon’dan geçecek
Vali Yiğitbaşı, Afyonlu Bakana ilimizin taleplerini iletti
AFSÜ sağlık camiasının yeni neferlerini çalışma hayatına uğurladı
Eczacılık Fakültesi’nde birincilik ödülü Özge Demirel’in oldu
Turgay Şahin sahaya indi!
Afyon’un gururu milli güreşçi yarı finalde
AKÜREM’de tedavisi tamamlanan 60 kuş doğaya salındı
Oğlu 36 yıl sonra şehit sayıldı
Cinsel istismardan dolandırıcılığa varan suç makinesi ele geçirildi
Afyon’da sel, su baskını ve fırtınaya dikkat!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar