Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.6246
EURO35.0761
ALTIN2437.3

50. yılında mezunlarını geleceğe uğurladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
50. yılında mezunlarını geleceğe uğurladı
Abone ol
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin (İİBF) kuruluşunun 50. yıl dönümünde 2023-2024 Akademik Yılı dönem mezunları geleceğe uğurlandı. Mezuniyet töreninde konuşan İİBF Dekan V. Prof. Dr. Gökhan Demirtaş, “Afyonkarahisar’da ve fakültemizde geçirdiğiniz yılları güzel anılarla hatırlayacağınızı umuyor, yeni hayatınızın size başarılar getirmesini diliyorum” dedi.

Atatürk Kongre Merkezinde (AKM) gerçekleştirilen iki törende İktisat, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve Finansman, İngilizce İşletme, İşletme ile Maliye Bölümlerinden mezun olan öğrenciler kep attı.  Törene; AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, İİBF Dekan V. Prof. Dr. Gökhan Demirtaş ve Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Hale Fulya Kaya, Dr. Öğr. Üyesi Ali Balkı  ile AKÜ öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan İİBF dönem birincisi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencisi Merve Kavak, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde eğitim aldığı için birçok kazancının olduğunu belirtti. Hayata, tarihe, olaylara ve dünyaya bakış açısında önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Kavak, “Sanki biz karanlık bir odadaydık. Her bir dersimizle beraber tüm hocalarımız bize bu odadan pencere açtı. Böylece artık dışarıyı daha iyi görebiliyor, içeriye ışık alabiliyoruz. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü misyon ve vizyonu doğrultusunda biz öğrencilere gerek ulusal gerekse küresel konuları analiz etme, sorgulama, araştırma, ilgi ve bilgi sahibi olma noktasında eğitim verildi. Aldığımız eğitim aynı zamanda bir soykırıma maruz kalan Gazze olaylarına duyarlı olup olaylara insani ve hukuk açısıyla bakabilmemizi de sağladı” diye konuştu.
“Maliye Bölümümüz, 50 yıllık tarihe şahitlik ediyor”
İİBF Dekan V. Prof. Dr. Gökhan Demirtaş konuşmasında İİBF’nin kuruluşunun 1974 yılına dayandığını ve 50. yılını kutladığını söyledi. İİBF bölümleri hakkında bilgiler veren Demirtaş, şunları söyledi:
“İktisat Bölümümüz, deneyimli kadrosuyla üniversitemizin kuruluşundan itibaren eğitim-öğretime katkı sağlayan en köklü bölümlerimizden biridir. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, kamu sektöründe yöneticilik pozisyonlarında istihdam edilecek kişiler yetiştiren ve öğrencilerini buna yönelik bilgilerle donatan bir bölümümüzdür. Uluslararası Ticaret ve Finansman ise ulusal ve uluslararası işletmelerde, dış ticaret, pazarlama ve finans departmanlarında kolaylıkla iş bulabilecek öğrenciler yetiştiren bir bölümümüzdür. İngilizce İşletme Bölümü kurulduğu günden bugüne hem fakültemizin hem de üniversitemizin eğitim-öğretim açısından dünyaya açılan penceresi olmaya devam ediyor. İşletme Bölümümüz, deneyimli kadrosuyla üniversitemizin kuruluşundan itibaren eğitim-öğretime katkı sağlayan en köklü bölümlerimizden biridir. Maliye Bölümü ise fakültemizin ve üniversitemizin en eski bölümü olarak 50 yıllık tarihimize şahitlik ediyor. Maliye Bölümü, uzun tarihi boyunca sadece yetiştirdiği öğrencileriyle değil aynı zamanda değişik üniversitelerde çalışan çok sayıda hocayı yetiştirmesiyle de biliniyor.”
“Üniversite yılları öğrencilik hayatının en güzel dönemlerinden biridir”
Vizyonlarının değişen dünyaya adapte olacak şekilde İİBF’yi geliştirmek ve öğrencilerin mensubu olmaktan gurur duydukları bir fakülte olmaya devam etmek olduğunu kaydeden Demirtaş,  “Değerli 50. yıl mezunlarımız, üniversite hayatınız boyunca sizleri gelecekteki iş hayatınıza en iyi şekilde hazırlamaya çalıştık. Elbette karşılaşacağınız birçok zorluk ve fırsat olacak. Umuyorum ki burada edindiğiniz kazanımlar bundan sonraki yaşamınızda yolunuza ışık tutacak. Hocalarınızın verdiği emeğin yanı sıra belki de en büyük desteği ailelerinizden aldınız. Eğitim hayatınız boyunca sizleri destekleyen ailelerinize de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Üniversite yılları öğrencilik hayatının en güzel dönemlerinden biridir. Afyonkarahisar’da ve fakültemizde geçirdiğiniz yılları güzel anılarla hatırlayacağınızı umuyor, yeni hayatınızın size başarılar getirmesini diliyorum” dedi.
Tören; İİBF’nin 50. yıl tanıtım filminin gösteriminin ardından mezun öğrencilerin temsili diplomalarını alması ve kep atmasıyla sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Afyon Belediyesi’nde bir müdürlük kaldırılıyor!Önceki Haber

Afyon Belediyesi’nde bir müdürlük kaldır...

Bu okul sıfır atık’da çok iddialı!Sonraki Haber

Bu okul sıfır atık’da çok iddialı!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar