Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.8406
EURO35.191
ALTIN2425.8

Orhan Yavuz’u kaybettik!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Orhan Yavuz’u kaybettik!
Abone ol
Afyonkarahisar’lı ünlü iş insanı Orhan Yavuz (101) hayatını kaybetti. ORYA Holding ve Ümran Boru Şirketler Grubu ile Afyon Yem Sanayi A.Ş.’nin sahibi Yavuz’un vefat haberi iş dünyasında ve ilimizde üzüntüyle karşılandı.

Afyonkarahisarlı ünlü iş insanı, ORYA Holding ve Ümran Boru Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı ve Afyon Yem fabrikası sahiplerinden Orhan Yavuz 101 yaşında hayata gözlerini yumdu.
Merhum Yavuz’un cenazesi bugün Emirgan Camii’nde ikindi namazını müteakip dualarla toprağa verilecek.
Orhan Yavuz kimdir?
1924 Yılında Afyonkarahisar’da doğdu. İlk ve Orta öğretimini Afyonkarahisar’da yaptı. İstanbul Teknik Üniversitesinden 1949 yılında “İnşaat Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. Mezuniyet sonrası müteahhit olarak yol, demiryolu, hava alanı, su ve petrol boru hatları gibi yapıların inşaatlarını gerçekleştirdi. 1954 Yılında Türkiye Mühendislik Haberleri dergisini ülkemiz yayın hayatına kazandırdı. 1958 Yılında dergi ve arşivini “İnşaat Mühendisleri Odası” na hibe etti. “Türkiye Mühendislik Haberleri” dergisi güçlü programı muhafaza edilerek (kurucusu: Orhan Yavuz) başlığı altında 60 yıl süreyi kapsayan günümüze kadar yayınına devam etmekte, ülkemizin en uzun ömürlü aylık yayın organı olarak görevini sürdürmektedir. 1954-1958 Yılları arasında İnşaat Mühendisleri Odası ve TMMO Birliği yönetim kurullarında görev yaptı. 1964 Yılında “Türkiye İnşaat ve Tesisat Müteahhitleri İşveren Sendikası” (İNTES) kurucuları arasında yer aldı. İNTES yönetim kurulunun ilk başkanı olarak görev üstlendi. Afyon Eğitim Vakfı, Ankara Eğitim Vakfı, İTÜ Vakfı, Atatürk Vakfı, TEMA Vakfı, Deprem Vakfı, Türk Musukisi Vakfı kurucuları arasında yer aldı. Bu vakıfların bir süre yönetim kurullarında görev yaptı. 2000-2002 yılları arasında “İstanbul Teknik Üniversitesi Vakfı” Yönetim Kurulu başkanlığı görevini üstlendi. 2008 Yılında İstanbul Teknik Üniversitesi senatosu, oybirliği ile aldığı kararla “Fahri Doktor” ünvanına layık gördü. Türkiye Kızılay Derneği, İTÜ Mezunları Derneği, İnşaat ve Tesisat İşverenleri Sendikası (İNTES) ve İTÜ Yüksek Mühendisleri Birliği Vakfı kuruluşlarının onur üyesidir. İTÜ Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlendiği dönemde teknik eğitimdeki kitap eksikliğini gözlemlemesi sonucu 2005 yılında “Orhan Yavuz Teknik Eğitim Vakfı”nı kurdu. Vakıf halen en tanınmış yabancı üniversitelerde kullanılan ders kitaplarını dilimize kazandırmaya, öğretim üyelerinin telif ders kitaplarını yayınlamaya, muhtaç öğrencilerimize burs vermeye devam etmektedir. Günümüzde Orya Holding A.Şirketine bağlı olan demir-çelik, enerji, inşaat, deniz ve kara taşımacılığı, tarım ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren firmalarını yönetmektedir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Afyon protokolü Taş Medrese’de buluştuÖnceki Haber

Afyon protokolü Taş Medrese’de buluştu

AK Parti davası 2002’de değil, 1400 yıl önce başlayan bir davadır!Sonraki Haber

AK Parti davası 2002’de değil, 1400 yıl...

Yorum Yazın

Çılgın Türkler son 16’da
Maliyetine satış büfesi hizmete girdi!
Taşoluk beldesi hafif şiddette sallandı
Afyon’un gururu Fatma Yılmaz finalde!
Çocukların oyunları yangın çıkardı!
Pehlivanlar Karaadilli’de er meydanına çıktı
Vali Yiğitbaşı’nın haşhaş pozu beğenildi!
Tır sürücüsü ölümden döndü!
Otomobil şarampole devrildi 2’si çocuk 4 kişi yaralandı
Asgari ücret artacak mı?
Ana muhalefetle ittifak olmaz!
Afyon’un da dahil olduğu 31 ilde 275 kişi gözaltına alındı
Afyon’da çiftçilere anız uyarısı!
Otomobil tıra arkadan çarptı yaralılar var!
Cezalar açıklandı
Şuhut ilçesinde kedi ağaçta mahsur kaldı!
17 takım grup maçları için afyon’da buluştu
Afyonlu çiftçiyi dolandıran azılı hırsız tatil yaparken plajda yakalandı
Virajı alamadı takla attı sürücü hayatını kaybetti!
Afyon Belediyesi’nden 43 milyonluk bir satış daha!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar