Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.6833
EURO35.1303
ALTIN2446.4

Türkiye bayramda keseceği koyunu bile ithal etmek zorunda kalmıştır!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye bayramda keseceği koyunu bile ithal etmek zorunda kalmıştır!
Abone ol
İYİ Parti Milletvekili Av.Hakan Şeref Olgun iktidarı eleştirerek, “Bir zamanlar Ortadoğu'nun kırmızı et ve canlı hayvan tedarikçisi olan Türkiye, nasıl oluyor da kurban bayramında keseceği koyunu bile ithal etmek zorunda kalmıştır?” diye sormuştur.

İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı, Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun Tarım ve Hayvancılık sektöründe yaşanan olumsuzlukları, esnafın, emeklinin düştüğü durumu ve eğitim sistemini ele alan bir basın açıklaması yaptı.
Basın açıklamasına Kurban Bayramı mesajı ile başlayan Milletvekili Olgun şunları söyledi:
”Mutlu, huzurlu, güzel bir Türkiye’de buluşmak dileği ile herkesin Kurban Bayramı’nı kutluyor; bayramın ülkemize ve tüm insanlığa iyilik getirmesini temenni ediyorum. Temennilerimiz bu yönde ancak; çiftçinin, emeklinin, esnafın, hayvancılık yapanların ve daha birçok sektörle iştigal edenlerin mevcut durumu içler acısı.
Nasıl mı? Gelin özetleyelim: Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından açıklanan 2024 yılı hububat alım fiyatları, çiftçiler arasında büyük bir hayal kırıklığına neden oldu. Açıklanan hububat alım fiyatları, çiftçilerin üretim maliyetlerinin oldukça altında kalmıştır. Makarnalık buğday için ton başına 10.000 TL, ekmeklik buğday için ton başına 9.250 TL ve arpa için ton başına 7.250 TL olarak belirlenmiştir. Bununla birlikte, buğday için ton başına 1.750 TL ve arpa için ton başına 750 TL destek ödemesi açıklanmıştır.
Tarımsal girdi enflasyonun bu kadar yükselmişken, hububat alım fiyatlarının bu kadar  düşük tutulması kabul edilemez.
Buğday ekim alanlarının 3 milyon hektar daraldığı  ve bu yıl 1 milyon ton buğday üretiminin düşeceği belirtilmektedir. Açıklanan alım fiyatları, ilerleyen süreçte buğday üretiminin daha da azalmasına neden olacaktır
Çiftçiler ve hayvancılıkla uğraşanlar, artan girdi maliyetleri nedeniyle kazanç sağlayamamakta, üreticilerin çoğu borçlanarak üretim yapmaktadır
Açıklanan hububat alım fiyatlarıyla çiftçinin para kazanması mümkün değildir. 2024 yılı ekmeklik buğday taban fiyatı tonu 9250 TL. olarak belirlenmiştir. 
Buğdayın maliyetine bile yetişemeyen fiyatla, tıpkı emekliye yaptıkları gibi;  adeta, “İster ek, ister ekme, senin buğdayına ihtiyacımız yok” mesajını vermiştir AKP hükümeti. 
Açıklanan alım fiyatı maliyetin çok üzerinde deniliyor. Madem öyle, maliyet hesabını  kalem kalem açıklayın da biz de çiftçi de görsün. Mazot, gübre, işçilik maliyetlerini de açıklayın ki nasıl oluyor da maliyetin üzerinde fiyat verdiniz görelim. Acilen tarımda iç üretimde maliyetleri düşürücü somut ekonomik paketlerinin açıklanıp gelecek dönemin planlaması şimdiden yapılmalıdır…
Gelelim hayvancılığın haline!
Bir zamanlar Ortadoğu'nun kırmızı et ve canlı hayvan tedarikçisi olan Türkiye, nasıl oluyor da kurban bayramında keseceği koyunu bile ithal etmek zorunda kalmıştır? 
Hayvancılık sektörü de aynen tarım gibi planlı bir şekilde bitirilmekte, tek çözüm ithalatmış gibi dışa bağımlı hale getirilmektedir…
Besicilerle yaptığım görüşmede; 120 bin liralık hayvanı 100 bin liraya sattıklarını söylüyorlar. Meralar yol yapılarak, ev yapılarak yok ediliyor. Yem fiyatları geçen yıla göre %100 arttı. Besiciler açısından bu durum sürdürülebilir değil. Destekler yetersiz. Hayvancılık can çekişmektedir
Yanlış politikalarla, tarım ve hayvancılık göz göre göre bitirilirken; Emeklinin çığlıklarına kulaklar tıkanırken, Esnafın teker teker dükkanlarını kapatma noktasına getirilirken, gençlerimizin gelecek hayalleri bir bir söndürülürken, çağ dışı eğitim müfredatı ile Türkiye Cumhuriyetinin ilkeleri alenen tehdit altında bırakılırken, iktidar vekillerinin boş müjdeleri bir türlü bitmek bilmiyor.” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zafer meydanı’nda stadyum heyecanı yaşandı!Önceki Haber

Zafer meydanı’nda stadyum heyecanı yaşan...

Milli maçta Afyon gururu yaşandı!Sonraki Haber

Milli maçta Afyon gururu yaşandı!

Yorum Yazın

Afyon’da ulaşıma zam yolda!
Halk lokantasının yerleri ve yemek fiyatı belli oldu
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 58 personel alacak
Temeli atarken hayal kurmuştuk, bu eseri görmek bugüne nasip oldu!
Geleceğin uzay mühendisleri ile astronot adayları jüri önünde yeteneklerini sergiledi
Kamu Kurumlarından eşya çalan kadın hırsız yakayı ele verdi
Şampiyonlardan Vali Yiğitbaşı’na ziyaret
Afyon’un 3 köyünde 4 yangın çıktı
Uyuşturucu taciri Salar’da enselendi
Örenkaya köyü’nde motosiklet devrildi 1’i çocuk 2 kişi yaralandı
Şuhut’lu TSK personeli kalbine yenik düştü
İyi bir sporcu olmak için neler yapmalıyız?
Asgari ücret bu sene reel olarak artmış olacak
Suç makinesi polisin takibine takıldı!
Eber gölü’nde kuş popülasyonu tehdit altında!
Otomobil önünde seyreden araca arkadan çarptı
Afyon’da uyuşturucuyla yakalanan 3 kişi gözaltına alındı
1. Amatöre yükselen 4 takım belli oldu
Sırbistan’da Afyon rüzgarı esti!
Afyon’lu Fatih Aydın’dan Avrupa üçüncülüğü!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar