Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Güzbey: Görevi bırakıyorum!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Güzbey: Görevi bırakıyorum!
Abone ol
Afyonspor Kulüp Başkanlığını bırakacağını açıklayan Nadir Güzbey, eski Başkan Erkan Çelik’i yerden yere vurdu. Güzbey, “5 milyonluk Belediyenin katkısıyla gelen çekler nerede. Abisinin o çeklerle aldığı arabasının plakasına kadar hepsi bende var. Bunların hepsine bakacağız. Belediyesi katkısıyla seçimden önce almış olduğu 1 milyon lirayı kendi şirketi adına yatıran utanmayan beceriksiz yetmeyip daha Afyonspor’dan farklı alacaklıymış gibi orda burda konuştuğunu duyuyoruz.” dedi.

Afyonspor Kulüp Başkanı Nadir Güzbey, kulübün şu anki durumu ve eski Başkan Erkan Çelik dönemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.  Erkan Çelik hakkında sert açıklamalarda bulunan Başkan Güzbey, Kulüp Başkanlığını bırakacağını ve görevi Afyonkarahisar Belediye Başkanı Av.Burcu Köksal’a teslim edeceğini açıkladı.
BASIN MENSUPLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Sözlerine basın mensuplarına teşekkür ederek başlayan Güzbey, “Afyon’da ilimizin tek profesyonel takımı olan Afyonspor çok zor bir sezon geçirdi. Afyonsporumuz ve Afyonun zarar görmemesi için elinizde belge, bilgi olmamasına rağmen Afyonspor’un zarar görmemesi için hiçbiriniz yayın yapmadınız.” dedi.
AFYONSPOR ŞAHIS KULÜBÜ DEĞİL
“Geçtiğimiz sezondan alınması gereken dersler var, hatalar var. Bunların tekrarlanmaması gerekiyor, çünkü Afyonspor şahıs kulübü değil.” Güzbey sözlerine şöyle devam etti:
“Afyonun kamu kaynaklarıyla kurulmuş ve bugüne gelmiş Afyonun tek profesyonel takımı. Biz neden Afyonspor’a Başkan olmak zorunda kaldık, yönetimimiz neden görevi devralmak zorunda kaldı öncelikle bunu irdelememiz gerekiyor. Biz bu açıklamayı neden sezon sonuna bıraktık, öncelikle onu açıklayayım. Eğer o gün biz bunu yapmış olsaydık, bu takım bu ligde kalmazdı. Kaos daha çok büyük sıkıntılarla yaşardık.”
SORUNU ÇÖZEMEDİLER, BİZ DEVREYE GİRMEK ZORUNDA KALDIK
“Şehrimizin Valisi, Belediye Başkanı, Milletvekilleri yetkili-yetkisiz bazı kişilerin olduğu bazı toplantılar yaptılar, bu sıkıntılı dönemde bu sorunu çözemediler.”diyen Güzbey sözlerinin devamında şunları söyledi:
“Durum çok daha vahim bir duruma geldi. Sevdiğim bazı kişiler beni ziyaret etti. Kulüp içindeki vahammiyetin, sıkıntının, olayların bildiğimizden çok çok daha fazla olduklarını söylediklerinde biz devreye girmeye zorunda kaldık. Seçim süreciydi, Valimiz, Belediye Başkanımız, milletvekillerimizle tekrar toplantı yaptık. Belli konularda istişarelerde bulunduk ve alternatifleri değerlendirdik.”
KASADA 10 MİLYON GÖZÜKÜYOR PARA YOK!
“Göreve geldiklerinde kasada olması gereken 10 milyon var, bir kuruş yok” diyen Güzbey sözlerine şöyle devam etti:
“Devlet aklını devreye almak zorunda kaldık ve müdahil olduk. Kongre kararı alındı, kongrede aday çıkmadı. Afyonspor’un puanı 29, as kadroda bulunan 15 oyuncusu sözleşmesini fesh etmiş gitmiş, takımın forması yok maça çıkamayacak. Resmi maç olmak üzere antrenmanlara yürüyerek giden bir takım, otelde içecek bir bardak suyu yok. Çocukların moralini bırakın özgüvenleri bile yoktu. Bu şartlarda biz kulübü devraldık. Transfer yasağı var, transfer yapamıyorsunuz. Kasada olması gereken 10 milyon var, bir kuruş yok. 23 milyon ile borcu devralmış Erkan Çelik 49 milyon 600 bin liraya getirmiş. SGK vergi yapılanlandırmalarını bozmuş, 3 milyon lira oradan faiz yükü bindirmiş. Yetmemiş Spor Toto’dan veya Federasyondan  yıl içerisinde peyderpey gelecek olan paraları peşin olarak getirtip, kendi sezon başında verdiği parayı mahsup edip kendi hesabına saniyesinde aktarmış, kulübün kaos içerisindeki bir haliyle aldık.”
SÖZ VERENLER SÖZLERİNİ TUTMADI
“İlk önce transfer yasağını kaldırdık, 11 oyuncu getirdik. 13 tane maçımız kalmış ve Federasyona ve ikinci lige baktığımızda düşmeye en yakın kulüplerden birisiydik.” diyen Güzbey, “Bu aşamada bize söz verip sezon sonuna kadar ligde tutulmasını isteyen seçim süreci olduğu için de bir çok siyasetçinin sözü vardı. Ama UÇK açılmasından tutun da sezon sonuna kadar kimsenin bir desteği var mı derseniz bunu hepiniz çok iyi biliyorsunuz.”
BU YÖNETİM AFYON’A 85 MİLYON LİRA KAZANDIRDI
“Üçüncü ligde en az üst lige çıkabilmek için 65 milyon harcadı, en fazla harcayan 85 milyon lira harcadı tekrar çıkmadı. Bu karşınızda hazirundaki yönetim Afyon halkına hiçbir şey yapmadıysa 85 milyon lira  kazandırdı ve ligden düşürmedi itibarını korudu.” diyen Güzbey sözlerine şöyle devam etti:
“31 Mart seçimleri bittikten sonra Belediye Başkanı Burcu hanımla bir görüşme yaptık. Yaptığımız görüşmede benim tavsiyelerim oldu ve seçim sürecinde Afyon halkına bir sözü vardı, Süper Lig sözü vardı. Bunu yapabilmesi için de yeni bir yönetim oluşturmasını kendi ekibiyle tavsiye ettim kendisine. Kendisi de biz sizinle devam etmek istiyoruz, bizim şu anda Afyon Belediyesiyle ilgili yoğunlaşmamız gerekiyor dedi. Ben de bunu ısrarla bunu yapmayacağımı sezon sonuna kadar ona destek olacağımı, kulübü ligde tutup tutamayız neye nasip olur bilmiyorum ama sezon sonuna hazırlığınızı yapın diyerek kendisine net bir şekilde ifade de bulundum. Hala sık sık Afyonsporla ilgili görüşüyoruz. Yönetim çalışması var zaten kendisi de açıkladı zaten. 
Kamuoyunda farklı farklı konuşmalar yapıldığını duyuyorum. Afyonspor transfer yapmıyor, gene beklemeye alındı. Hayır çalışmalar devam ediyor, Afyon için güzel şeyler yapılmaya çalışılıyor.”
7 KİŞİ AFYONSPOR’U İCRAYA VERDİ
“Daha geçen hafta hakkı olmadığı halde ahlaksız bir şekilde 7 kişi icraya verdi Afyonspor’u. Dün bir tanesinin kararını aldırdık iptal ettirdik.” diyen Güzbey sözlerinin devamında şunları söyledi:
“Tek tek hepsiyle uğraşacağız. Afyonspor’un hakkını gasp etmeye çalışan, üzerinden geçinmeye çalışan kim olursa olsun dün olduğu gibi bugün de yarın da karşısında hiç kimseyi bulamasamda tek başıma kalsam gene ben varım.
Kaosun yanında önümüzde bulduğumuz Erkan Çelik dönemiyle ilgili usulsüzlük konusuna sorularınızla gelmek istiyorum aslında ama en bariz örneklerden bir tanesi Afyon Belediyesi’nden, Valilikten, milletvekillerinden hiçkimseden destek alamadığını ifade etti. Şimdi 3.5 milyonluk Belediyenin katkısıyla gelen çekler nerede. Abisinin o çeklerle aldığı arabasının plakasına kadar hepsi bende var. Bunların hepsine bakacağız. Afyon Belediyesinin katkısıyla seçimden önce almış olduğu 1 milyon lirayı kendi adına yatırırken, kendi şirketi adına yatıran utanmayan beceriksiz yetmeyip daha Afyonspor’dan farklı alacıklıymış gibi orda burda konuştuğunu duyuyoruz. Bunların hepsini mahkemeye taşıyoruz, taşıyacağız. 
Kongrede ilk yaptığım şey şuydu. Şanlı Afyon isminin önüne konulan rezil bir şekilde, usulsüzce, hileleyle yapılan ismi kaldırdık. Ama maalesef TFF kural gereğince sezon sonuna kadar kalmak zorunda kaldı. 29 Haziran itibariyle o yakışmayan, hilebaz, beceriksiz abisinin gölgesinde birşeyler yapmaya çalışan, kimlik arayışındaki Erkan Çelik’in şirketinin ismini söktük, attık. Hes İlaç’ın geçmiş yıllardaki verdiği sponsorluk  bedelleriyle ilgili ayrıca davalar açılacak.”
BURCU HANIMIN YÖNETİMİ VE DANIŞMANLARI ÇALIŞIYOR
“Burcu hanıma sezon sonunda devam etmeyeceğimi söylediğimde kongre kararını biz yönetim olarak almıştık.” diyen Güzbey sözlerine şöyle devam etti:
“Burcu hanımın çalışmalarının akabe uğramaması için biz bugüne kadar bekledik. Ama zaman aleyhte işliyor, onlarda farkında. Yönetimde, danışmanları da çalışıyorlar. En kısa sürede bu organizasyon yapılacak, şirketleşme olacak. Farklı farklı çözümler var, Afyonspor’u geçmişte olduğu gibi her sene farklı sıkıntı yaşamasına yerine sağlam temeller üzerine oturtacağız.”
3.5 MİLYONLUK ÇEKİN AKIBETİ BELLİ DEĞİL
Erkan Çelik döneminde yapılan usulsüzlüklerle ilgili açıklamalarda bulunan Çelik şunları söyledi:
“Erkan Çelik’in yaptığı bir çok usulsüzlükten bir tanesi, hepimizin bildiği Bartu. Bunu satmak istedi, oyuncu transfer yasağımız var. Ben TSYD temsilcisi olarak o gün bu futbolcunun satılması ihanettir. Dedi ki ben mali sıkıntıdayım. Koyduklarımı almam lazım, Vali bana sözünü tutmadı, hiç kimse bana verdiği sözü tutmadı beni ilgilendirmiyor dedi. Bu yaptığın unutulmaz dediğimde, Afyon’da çok da önemli bir bunlar unutuluyor dedi. Buradan söylüyorum Erkan Çelik Afyon senin yaptıklarını asla unutmayacak, ben de unutturmayacağım. Senin İstanbul’da 25 bin TL. para vererek yaptırdığın haberde itham ettiğin haberle ilgili de cevap vereceğim. 
O haberin içerisinde benimle ilgili şunu söylemiş. Afyonspor’a hiçbir katkım olmamış, spordan da anlamıyormuşum. Dönemin Valisi Mustafa Tutulmaz, dönemin Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, hepsi hayatta. Sen ve abin Metin Diyadin’i Afyon’a getirdiğinizde sözleşme imzalatmaya kalktığınızda Afyonspor’u milyonlarca lira sözleşmenin altına imza attırmaya kalktınız. O zaman Ali Şahin Başkandı. Senin o günden beri beceriksiz ve iyi niyetli olmadığını ben biliyordum. Buna da dönemin Valisi ve Belediye Başkanı da şahittir. Senin Afyonla ilgili emellerini nedir çok bilmiyoruz. Ama sana da izin verecek değilim. 
Bartunun sözleşmesine gelirsek sahte imzayla oyuncu transfer ettin. İmzanın bir tanesi sahte. 800 bin liraya alıp, 0 sıfır bedelle iki ayrı sözleşme kulübe giren bir gram yok. 3.5 milyonluk çekin akıbeti defter kayıtlarında yok. Bunun dışında birkaç tane makbuz eksik, cilt halinde kayıp, nerde olduğunu bilmiyorum. 
Kulüp Müdürünün sözleşmeler yapılırken, yönetim içerisindeki uyarılara rağmen UÇK veya bizim tabirimizle sporcuyu koruyan, kulübü koruyan maddeler çıkartılarak yapılan sözleşmeler Afyonspor’u maalesef bugünkü duruma getirmiştir. UÇK ile Vergi borcuyla vs ile uğraşıyoruz. Bütün bunları elimizin tersiyle hainlikleri kenara itiyorum.”
AFYONSPOR’U GÜVENLİ BİR LİMANA YANAŞTIRDIK
“Biz yönetim olarak Afyonsporu güvenli bir limana yanaştırdık. Bu limana yanaştırmanın verdiği mutluluk ve huzur bize yetiyor.” diyen Güzbey şunları söyledi:
“Benim Afyondan ve Afyonlulardan beklediğim tek şey var. Spor bizim en önemli silahımız diyorum. Milyonlarca liralık tesisimiz var. Gençlerimizi sigara, uyuşturucu, alkol, akran zorbalığı, sosyal medya bağımlığından koruyabileceğimiz elimizdeki tek silah spor. Bizlerin takıma sahip çıkması lazım. Şehri yönetenlere sizlerin aracılığıyla şunu söylemek istiyorum. Geçmişi bir yana bırakın. Siyasi veya farklı ideolojik olarak bir şey yapmayı kenara bırakalım. İster seçilmiş, ister atanmış olsun ne olursa olsun el ele verip birlikte Afyonda Afyonspordan başlayarak tüm spor branşlarımızın hak ettiği yere gelerek Afyonumuz tesisleriyle, otelleriyle konaklamasıyla en üst ligi hak ediyor.” dedi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hakkari’den üzücü haber geldi!Önceki Haber

Hakkari’den üzücü haber geldi!

Kızılay tesisi kapandı mı, çalışanlar işten çıkarıldı mı?Sonraki Haber

Kızılay tesisi kapandı mı, çalışanlar iş...

Yorum Yazın

MXGP Türkiye'de ilk gün yarışları tamamlandı
Dumlupınar BİLSEM Afyon’u gururlandırmaya devam ediyor
Afyonspor’dan Nevşehir’e gitti ilk maçında takımına 3 puanı getirdi
Cübbeli Ahmet hoca saldırıya uğradı!
SYDV ihtiyaç sahibi öğrencilerin yüzünü güldürdü
ASKF’de görev dağılımı yapıldı
Erkmenspor süper amatör ligden çekildi
Dinar ilçesinde durdurulan araçtan bonzai çıktı
Kamyonetle motosiklet çarpıştı 3 kişi ölümden döndü
Şuhut kaymakamı muhtarlarla buluştu
Afyon’a gelecek öğrenciler Otogarda karşılanacak
Afyon’da zehir tacirlerine darbe!
Kahramanmaraş 5 büyüklüğünde depremle sarsıldı
Bakü’de Afyon lezzetleri rüzgarı esti!
Dünya Motokros Şampiyonası'nın seremonisi yapıldı
Transfer haberleri art arda geldi
Zabıtaların görevleri ve sorumlulukları!
Afyon’da FIM Dünya Motokros Şampiyonası heyecanı başlıyor
Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası organizatörleri Afyon’da buluştu
Afyonluların derdine derman olmak için sahadayız

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar