Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.754
EURO35.3832
ALTIN2442.3

AFSÜ’den sağlık ordusuna yeni neferler!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AFSÜ’den sağlık ordusuna yeni neferler!
Abone ol
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarının (SHMYO) sağlık ordusuna kazandırdığı yüzlerce yeni nefer, mezun oldu. Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda düzenlenen tören, öğleden önce SBF öğleden sonra Atatürk SHMYO, Bolvadin SHMYO ve Şuhut SHMYO olmak üzere iki etapta tamamlandı.

AFSÜ SBF 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Dündar ile yöneticiler, akademik ve idari personel, mezunlar ve aileleri katıldı. 23. dönem mezunlarını veren SBF mezuniyet töreninde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından üniversite akademik ve idari personelinden oluşan “Siyah Giyenler” topluluğu halk dansı gösterisi icra etti.

SBF BU YIL 512 MEZUN VERDİ
Okul birincisi Cansu Bilgin’in mezun öğrenciler adına konuşma yapmasının ardından konuklara hitap eden SBF Dekanı Prof. Dr. Tolga Ertekin, SBF’nin bu yıl 512 mezun verdiğini belirterek fakülte olarak misyonlarının sağlık temalı bir üniversitenin parçası olarak, yaşam boyu öğrenmeye önem veren, evrensel etik ilke ve insani değerlere saygılı, disiplinler arası iş birliğini benimseyen, ulusal ve uluslararası düzeyde toplumun sağlığını ve refahını yükseltmeyi hedefleyen, mesleki bilgi ve becerilerini uygulamada kanıta dayalı bilimsel yaklaşımları kullanan, araştırmacı, yenilikçi, bilime katkı sağlayan yetkin sağlık profesyonelleri yetiştirmek olduğunu ifade etti.
Güçlü eğitim kadrosuna sahip SBF’de öğrencilerin nitelikli bir eğitim alarak, yeterli donanıma sahip şekilde çalışma hayatına girdiğini belirten Prof. Dr. Ertekin, yaşamlarının yeni bir aşamasına geçen mezunlarımıza dürüst, adil, yeniliklere açık, mutlu ve sağlıklı bir hayat diledi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Dündar AFSÜ olarak sağlık hizmetleri alanına her bakımdan nitelikli, donanımlı ve etik değerlere bağlı profesyoneller yetiştirme vizyonunun mezunların çalışma hayatında göstereceği başarılarla daha da anlam kazanacağını söyledi. AFSÜ ailesi olarak, sağlık alanında yenilikçi ve öncü bir eğitim ve hizmet anlayışıyla, ülkemizin sağlık sistemine katkıda bulunmaya devam edeceklerini dile getiren Prof. Dr. Dündar, mezunları tebrik ederek profesyonel hayatlarına iyi dileklerle uğurladı.
Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik ve Sağlık Yönetimi bölümü öğrencilerinin meslek antlarını içtiği SBF Mezuniyet Töreni’nde son olarak AFSÜ öğrencilerinin oluşturduğu Karma Müzik Topluluğu canlı performans sergiledi. Tören, kep atma merasimiyle sona erdi.
AFSÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulları Mezunlarını Uğurladı
Öğleden sonraki törende Atatürk, Şuhut ve Bolvadin SHMYO’nun mezunları hayata uğurlandı. Törene Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş yöneticiler, akademik ve idari personel, mezunlar ve aileleri katıldı. Atatürk SHMYO’nun 31. dönem, Bolvadin ve Şuhut SHMYO’nun 4. dönem mezunlarını verdikleri törende Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından halk dansı gösterisi icra edildi.
Mezunlar adına Atatürk SHMYO birincisi Sade Pınar’ın konuşmasının ardından Yüksekokul Müdürleri adına konuşma yapan Atatürk SHMYO Müdürü Doç. Dr. Pakize Özyürek, AFSÜ’nün yetiştirdiği mezun profili ve çeşitliliği açısından öne çıkan akademik birimleri Atatürk, Bolvadin ve Şuhut SHMYO’nun 2023-2024 dönemi mezunlarını vermenin onurunu yaşadığını söyledi. Mezunlarımızın kendilerine, ailelerine, ülkesine ve dünyaya karşı sorumluluğu olan sağlık personelleri olarak sağlık ordusunda önemli görevler alacaklarına inancını dile getiren Doç. Dr. Özyürek, bütün mezunlarımızın AFSÜ’yü gururla temsil eden sağlıkçılar olmasını temenni ederek, mesleki hayatlarında başarılar diledi.
“Mezunlarımızın Büyük Başarılar Elde Edeceğine İnancımız Tamdır”
Konuşmasına mezunları ve ailelerini tebrik ederek başlayan Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş, “Sağlık, nicelik ve nitelik olarak personel çeşitliliğinin ve uzmanlaşmanın en yoğun olduğu alanlardan biridir. Sağlıkta görev alabilecek teknik bilgiye ve beceriye sahip uzmanlara duyulan ihtiyaç, her geçen gün daha da artmaktadır.” dedi.
AFSÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarının, mezunlarını toplumun ihtiyacını karşılayacak şekilde donatarak onları hem kamuda hem de özel sektörde görev alıp topluma hizmet edebilecek seviyeye getirdiğini belirten Prof. Dr. Okumuş, şöyle konuştu: “AFSÜ olarak, sağlık hizmetleri meslek yüksekokullarımızda öğrencilerimize eksiksiz ve kusursuz bir mesleki eğitim vermenin yanı sıra, birey olmanın esaslarını, nitelikli ve etik ilkelere bağlı bir meslek mensubu olmanın gerektirdiği özellikleri ve kusursuz bir sağlık hizmeti sağlayabilme becerilerini de öğretmekteyiz. İşte bu yüzden, yeni mezunlarımızın, burada aldıkları eğitimin üzerine mesleki tecrübelerini ekleyerek büyük başarılar elde edeceğine olan inancımız tamdır.”
Rektör Prof. Dr. Okumuş mezun öğrencilere seslenerek: “Sağlık ordusunun yeni neferi siz değerli mezunlarımız; Her şeyden önce insanız. Sağlık ordusunun birer neferi olarak da insanın yaşam, barınma, beslenme ve sağlık hizmetlerinden yararlanma haklarını korumak ve kollamakla görevliyiz. ‘Yaradılanı severiz, Yaradandan ötürü’ düsturu ile hareket ederiz. Ancak, tüm Dünyanın gözü önünde, zalim İsrail devletinin Filistin halkına uyguladığı, biraz önce saydığım temel insani değerleri yok sayan, masum kadın ve çocuklar dahil binlerce insana uyguladığı zulüm ve katliam, yüreğimizi yakmaktadır. Bu vesileyle, İsrail Devletinin Filistin halkına uyguladığı bu zulmün bir an önce sona ermesini, Filistin halkının uluslararası kabul görmüş sınırlar içerisinde özgürce yaşamasını, Zalim İsrail devletinin de şu ana kadar uygulamış olduğu katliam ve soykırımın cezasını en acı şekilde çekmesini Yüce Allah’tan diliyorum.” dedi.


 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Afyon’da sığınmacıların kullandığı bir kilise açılmış!Önceki Haber

Afyon’da sığınmacıların kullandığı bir k...

Afyon’da bayram namazı saatleri belli olduSonraki Haber

Afyon’da bayram namazı saatleri belli ol...

Yorum Yazın

Afyon’lu Fatih Aydın’dan Avrupa üçüncülüğü!
Adem Arı’ya Milli görev!
Afyon’lu Buğra Kavak Avrupa ikincisi oldu
2. Amatör’de tiyatro oynanıyor!
CHP’de seçimi Başkan Köksal’a yakın isim Makbule Abay kazandı
İzmir'deki patlamada 5 kişi öldü, 57 kişi yaralandı
Bir işyerinde doğalgaz patladı 2 ölü 16 yaralı
CHP artık yüzde 20-25’lik oy oranlarına sıkışmış bir parti değil
Bolvadin'li şehit annesi vefat etti
Celalettin Ulu Erzurum’da
Harita çizilirken unutulan mahallede 10 yıldır belirsizlik sürüyor
Afyon’a U17 Türkiye Şampiyonası’nda 2 maç verildi
Akdağ’da Jandarma göz açtırmıyor!
Başmakçı’da traktör ağaca çarptı 2 kişi yaralandı
Bolvadinli halk oyunları ekibi Aydın’dan zaferle dönüyor!
Hıdırlık’ta çıkan yangın kontrol altına alındı
Hıdırlık’da alevler yükseldi!
Afyonlu Buğra Kavak Avrupa şampiyonası’nda finalde!
91 Devlet ve Vakıf Üniversitesi arasında sekizinci oldu
Afyon’da Ege Bölgesi grup şampiyonası sona erdi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar