Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.8826
EURO35.1821
ALTIN2450.3

Karakaş: Çiftliğimizi biyoteknoloji üretim merkezine dönüştürmek istiyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karakaş: Çiftliğimizi biyoteknoloji üretim merkezine dönüştürmek istiyoruz
Abone ol
AKÜ Rektörü Prof.Dr.Mehmet Karakaş,eğitim, araştırma ve uygulama çiftliğinde yapmak istedikleri hedefi açıkladı. Rektör Karakaş, “Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliğine ilişkin gelecek vizyon ve hedefimiz çiftliğimizin bir biyoteknoloji üretim merkezine dönüştürülmesidir” dedi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜ Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği ve hizmete girecek olan Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Afyonkarahisar OSB Ek Alanı Teknopark Binasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Karakaş ve beraberindeki heyet AKÜ Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliğini ziyaret etti. Karakaş burada yaptığı açıklamada veteriner alanını üniversitenin öncelikli alanlarından biri olarak ilan etmelerinin ardından çiftlik bünyesinde büyük çaplı bir revizyon çalışmasının yürütüldüğünü belirtti. Karakaş, bu kapsamda altyapı ve makine teçhizat eksikliklerinin giderildiğini, Küçükbaş Araştırma ve Uygulama Ağılının hizmete girdiğini; bir süre önce temeli atılan Modern Manda Barınağı Tesisinin de kısa süre içinde hizmete gireceğini ifade etti. Karakaş, “Yürütülen tüm projelerde moleküler teknikler, biyoteknolojik yöntemler ve en ileri teknolojik imkânların kullanıldığı Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliğine ilişkin gelecek vizyon ve hedefimiz ise çiftliğimizin bir biyoteknoloji üretim merkezine dönüştürülmesidir” dedi. Karakaş, bu merkezde verimleri yüksek, standart genom teknolojisi ile geliştirilmiş hayvanları üretmeyi amaçladıklarını belirterek bu kapsamda revizyon çalışmalarının süreceğini ifade etti. Karakaş daha sonra temeli atılan Modern Manda Barınağı Tesisinin inşaatını inceleyerek yüklenici firma temsilcilerinden bilgi aldı.
Karakaş ve beraberindeki heyet ziyaretleri kapsamında Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Afyonkarahisar OSB Ek Alanı Teknopark Binasını da ziyaret etti.  Ziyarette Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Ömer Gürcan ve yüklenici firma yetkililerinden bilgiler alan Karakaş, Afyonkarahisar OSB Teknopark binasının yaklaşık olarak 6 bin metrekare olacağını belirterek, binada 40 AR-GE ofisi, idari ofisler ile 14 üretim atölyesiyle hizmet verileceğini ifade etti. Karakaş, Teknopark binasının üniversite-sanayi iş birliğinin gelişmesi adına gösterilen gayretlere müspet katkı yapacağına inandığını da dile getirdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Merkez Bankası faiz kararını açıkladıÖnceki Haber

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Başkan Köksal atamalarla ilgili Meclisi bilgilendirecekSonraki Haber

Başkan Köksal atamalarla ilgili Meclisi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar