Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.8826
EURO35.1821
ALTIN2450.3

AGC yönetimi ve icra kurulu üyeleri kahvaltıda buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AGC yönetimi ve icra kurulu üyeleri kahvaltıda buluştu
Abone ol
Afyon Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Yönetimi ve İcra Kurulu Üyeleri dayanışma kahvaltısında bir araya geldi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan Genel Kurulun ardından Afyon Gazeteciler Cemiyeti başkanlığına seçilen Önder Artuk, yönetimi ve icra kurulu üyeleri için dayanışma kahvaltısı düzenledi.  Afbel Otel’de gerçekleştirilen programa; Yönetim Kurulu Başkanı Önder Artuk, Başkan Yardımcıları; Sezer Küçükkurt, Yasin Köksal, Genel Sekreter Mahmut Emin Birliktir, Yönetim Kurulu Üyeleri M.Emin Güzbey, Ömer Elçi, İsa Kuş, Ali Osman Okşar, Faruk Kılınç, ve icra kurulunda görev alan gazeteciler katıldı.
“BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE ÇALIŞAN BİR CAMİA OLUŞTURMAYI HEDEFLİYORUZ”
Programın açılış konuşmasını yapan AGC Başkanı Önder Artuk, son dönemde üstlendiği sorumluluğun ağırlığını her geçen gün daha fazla hissettiğini dile getirdi. Artuk, “Verilen sorumluluğun her geçen gün biraz daha büyüdüğünü hissediyorum. Bu noktaya gelmemizde yönetim kurulumuzun büyük emeği ve desteği oldu. İnşallah hep birlikte bu süreci başarıyla yürüteceğimize inanıyorum. Bugünkü kahvaltımızın ana hedefi basın camiasında çalışan arkadaşlarımızın sosyoekonomik yapılarının iyileştirilmesine yönelik çabalarımızı güçlü bir şekilde ortaya koymak. Sosyoekonomik yapıyı güçlendirdikten sonra, etik değerlere uygun bir birlik ve beraberlik içinde çalışan bir camia oluşturmayı hedefliyoruz. Bu kahvaltıları düzenli aralıklarla yaparak bu hedefe ulaşmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Güçlü bir yönetim kurulumuz ve sizlerin sağladığı destekle birlikte, ileride söz almak isteyen üyelerimizin görüşlerini de dikkate alacağız. Etik değerlere sahip, sosyoekonomik açıdan güçlü bir camia oluşturmak için var gücümüzle çalışacağız. Katılımınız için hepinize teşekkür ederim.” şeklinde konuştu. 
“YENİ YÖNETİM İLE GELECEK GÜNLERİN DAHA İYİ OLACAĞINA OLAN İNANCIM TAM”
AGC Yönetim Kurulu Üyesi Sezer Küçükkurt ise Afyon Gazeteciler Cemiyeti'ni hep birlikte kurarak bugünlere emek vererek getirdiklerini kaydetti. Küçükkurt, “Yeni oluşan yönetimimiz, çevremizde yeniden şekillenen yapı ile daha güçlü bir konumda. Gelecek günlerin daha iyi olacağına olan inancım tam. Afyonkarahisar'da mesleğimizi gururla temsil eden birçok değerli meslektaşımız var. Yeni yönetimin bu arkadaşlarımıza devredilmesi ve kendi belirleyecekleri başkanla cemiyetimizin yoluna devam etmesi önceki yönetimin de ortak görüşüydü. Ancak yaşadığımız süreç, planlarımızı ve niyetlerimizi ertelememize neden oldu. Tüzük değişikliği fırsatı olmadığı için yönetim kurulumuzda genç komisyon gibi düşünerek isimler belirledik. Kadınlar komisyonunu da oluşturarak kadın meslektaşlarımızın çalışmalarına destek olmayı hedefledik. Bugünkü toplantı, dernek organlarının iş birliği içinde neler başarabileceğini gösterme amacını taşıyor. Afyon Gazeteciler Cemiyeti'nin ileriye dönük sağlam adımlarla ilerleyeceğine olan inancımı belirtir, hepinize teşekkür ederim.” ifadelerinde bulundu.
“GENÇLERDEN RİCAM, HER ZAMAN BİRLEŞTİRİCİ OLMALARI”
“Genç gazetecileri yavaş yavaş yetiştirerek ilerleyen zamanlarda basın yayın organlarında çalışmalarını sağlamak ve sosyal ekonomik yapılarının iyileşmesine katkıda bulunmak ana hedefimizdir.” şeklinde söze başlayan M. Emin Birliktir; “Cemiyetimizi yalnızca bir gazeteciler cemiyeti gibi algılanmamalıyız. Ayrıca, toplumda kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığı teşvik etmek ve öncülük yapmak amacıyla bir kadınlar komisyonu kurduk. Sizlerden büyük beklentilerimiz var. Basın yayın organlarında doğru, hızlı ve itibarlı haber yapılması için elimizden gelen desteği sağlamak için büyüklerimiz olarak gereken her şeyi yapacağız. Bu tür toplantıları Başkan'ın belirttiği gibi aralıklarla düzenlemeyi planlıyoruz. Amacımız şu: Afyon Türkiye'de, bölge başkanlıkları gibi yapılar bulunuyor. İleride daha da gelişeceğiz. Türkiye'de çok itibarlı ve güçlü bir basın camiamız var. Gazeteciler cemiyeti çatısı altında bir araya gelmiş durumdayız. Gençlerden ricam, her zaman birleştirici olmalarıdır, bölücü olmasınlar.” şeklinde konuştu.
“GAZETECİLERİMİZİN BARINMA VE GEÇİM SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETMELİYİZ”
Gazeteciler cemiyetinin kolay kurulmadığını, pek çok zorluğun üstesinden geldiklerini dile getiren Birliktir, sözlerini şöyle tamamladı: 
“Tüm arkadaşlarına birleştirici çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Gençlerden ricam bu birlikteliği geliştirmeleri. 3 yıllık bir dönemde birlikte çalışacağız. Herkes kendi basın yayın organında kendi fikirlerini ve yayın politikasını izleyecektir. Ancak bu birliği bozmamak için herkes elinden geleni yapmalıdır, böylece daha da güçlenebiliriz. Geçen genel kurulumuzda Gökten Ceylan arkadaşımızın belirttiği gibi, çalışanlarımızın artık barınma ve geçim sorunu yaşamaması için çözümler üretmeliyiz. Bu konuda hep birlikte çalışmalıyız. Ekonomik gelişim için gerekenleri yapmak önemlidir. Yönetim kurulumuzun bu konuda birlikte çalışması gerekiyor. Birliğin, fikirlerini paylaşması ve ortak çözümler bulması önemlidir. Altyapıyı hazırlayalım ki gelecek yönetimler de bu çalışmalara devam edebilsin.”
 “BİRBİRİMİZİ SEVGİYLE KUCAKLAMALIYIZ”
Hangi kurumda veya gazetede çalışıyor olunursa olunsun, gazetecilerin birbirine sevgiyle yaklaşması gerektiğini inandığını kaydeden yönetim kurulu başkan yardımcısı Yasin Köksal, “Hangi kurumda veya gazetede çalışıyor olursak olalım, birbirimizi sevmemiz ve desteklememiz gerektiğine inanıyorum. Gazeteci arkadaşlarımızla birlikte, cemiyetimizde ve çalıştığımız gazetede başarılı olabiliriz. Tabii ki, herkesin farklı beklentileri olabilir, mesela villa gibi istekler. Ama benim için önemli olan şey, önce birbirimizi sevgiyle kucaklamak. İnanıyorum ki, birbirimize destek olursak diğer her şey de zamanla olacaktır. Teşekkür ederim.” dedi.
“DİSİPLİN KURULUNDA HERHANGİ BİR SORUN YAŞANMAMAKTADIR”
Ardından söz alan disiplin kurulu üyesi İsmail Hakkı Nakilcioğlu, meslekte geçirdiği 56 yılın ardından bu buluşmada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Nakilcioğlu, “Meslekte geçirdiğim 56 yılın ardından burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Değinmek istediğim nokta, sürekli yenilenen ve taze kanlarla desteklenen cemiyetimizin varlığıdır. Cemiyetimizin içinde bulunan disiplin kurulu, küçük olaylar dışında bize herhangi bir sorun yaşatmamaktadır, bu yüzden çok rahatız. Bu durumdan dolayı memnuniyet duyuyorum. Arkadaşlarımızın etik kurallara tam olarak uyduğunu görmek beni fazlasıyla mutlu ediyor. Ancak taze kanların daha dinamik ve olgunlaşmış hale gelmesi için cemiyetimizin eğitim çalışmalarını ve hizmet içi eğitim programlarını daha aktif bir şekilde yürütmesinin büyük fayda sağlayacağını umuyorum. Bu konuda üzerimize düşen görevi memnuniyetle yerine getirmeye hazırız.” şeklinde konuştu.
“GAZETECİ ARKADAŞLARIMIZA 29 EKİM’DE BİR MAAŞ İKRAMİYE VERİLSİN”
Sosyoekonomik iyileştirmeleri hayata geçirmek için somut adımlar atılması gerektiğini belirten yönetim kurulu üyesi M. Emin Güzbey, “Afyon Cumhuriyeti'n kazanıldığı topraklar. Milli ve dini bayramlarımızın yanı sıra 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın da çok önemli. Odak gazetesi olarak; çalışan arkadaşlara her 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda birer asgari ücret tutarında ikramiye verilmesi önerisinde bulundum. Bu uygulamanın diğer basın kuruluşlarına da örnek olmasını umuyorum. İnşallah diğer arkadaşlarımız da TV3'te bunu yapar.” dedi
“AGC ŞAMPİYONLAR LİGİ GİBİ”
 Afyon Gazeteciler Cemiyeti’nin Şampiyonlar Ligi gibi güçlü bir cemiyet olduğu ifade eden, yönetim kurulu üyesi Faruk Kılınç, “Genç jenerasyondan katılan cemiyetimizdeki arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Herhangi bir hayırlı işte, cemiyet üyeleri olarak bizler destek vermeye hazırız.” şeklinde konuştu.
 “GELENEKSEL KAHVALTI TOPLANTILARIMIZI BAŞLATIYORUZ”
Yönetim kurulu üyesi Ömer Elçi, “AGC’de yıllardır özledikleri yapıyı inşa ettiklerini kaydetti. Elçi, “Hep birlikte ortak akıl ile yeni projelerle memleketimizi tanıtmayı ve sorunları birlikte çözmeyi hedefliyoruz. Yeni yönetime hayırlı uğurlu olsun diyorum. Genç arkadaşlarımıza da hayırlı olsun diyorum. Haftaya perşembe günleri geleneksel kahvaltı toplantılarımızı birlikte yapacağız. Bu toplantıları yönetim olarak biz düzenliyorduk, haftaya da ben üstleneceğim. Hepinizi beklerim.” dedi
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hızını alamayan otomobil dinlenme tesisinin bahçe duvarına çarptı!Önceki Haber

Hızını alamayan otomobil dinlenme tesisi...

İllerin milletvekili sayısı değişti!Sonraki Haber

İllerin milletvekili sayısı değişti!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar