SAĞLIK

Öğr.Gör. Merve Akpınar Yılmaz’ın yaşlılarla ilgili çalışmasına TÜBİTAK’dan destek geldi

Bolvadin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümünden Öğr. Gör. Merve Akpınar Yılmaz’ın, yaşlıların bilişsel beceriler yönünden güçlendirilmesine yönelik çalışması Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye layık görüldü.

Abone Ol

Yaşlılık dönemi sorunlarından olan bilişsel işlevlerdeki bozulmayı erken dönemde geciktirebilmenin amaçlandığı çalışma kapsamında, yaşlı bireylere üç boyutlu bulmaca figürleri seanslar hâlinde uygulanacak.
Öğr. Gör. Yılmaz’ın yürütücü olarak yer aldığı, Danışmanlığını Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İç Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Güler Balcı Alparslan’ın yaptığı, “Geriatrik Bireylere Uygulanan Üç Boyutlu Bulmaca (3D Puzzle) Oyununun Bilişsel Beceriler ve Yaşam Bağlılığına Etkisi” başlıklı doktora tez çalışması, TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Modülü kapsamında desteğe hak kazandı.
Öğr. Gör. Yılmaz’ın, yaşlıların dikkat, odaklanma, bellek, görsel yapılandırma ve yönelim gibi bilişsel boyutlardaki yeteneklerinin değerlendirileceği çalışması ile yaşlılık döneminde meydana gelen bilişsel gerilemeleri düzeltme ve çoğunlukla sosyal bir ortamdan uzak kalmayı tercih eden yaşlıların, yaşam bağlılık durumlarına katkı sağlanması da hedefleniyor.