© Medya 03

Bozkurt Türklerin ulusal sembolüdür

Dün akşam A Milli Takımın Hollanda ile oynadığı çeyrek final maçı öncesi Zafer Meydanı’nda Afyonkarahisarlılara seslenen Belediye Başkanı Burcu Köksal, “ Cumhuriyet’in ilk yılında Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te Türklerin ulusal sembolü olarak Bozkurt’un olduğunu belirtmiş, hatta o dönem basılan paralara Bozkurt sembolü de bastırılmıştır. Hepimizin siyasi görüşe bakılmaksızın Bozkurt sembolü nedeniyle futbolcumuza verilen cezayı kınıyorum.” dedi.

A Milli Futbol Takımı'nın Hollanda ile oynadığı karşılaşma Afyonkarahisar’da dev ekranda takip edildi. Afyonkarahisarlılar, milli heyecana Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Zafer Meydanı’nda kurulan dev ekranda eşlik etti. Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın talimatlarıyla Milli Takımımızın Avrupa Futbol Şampiyonası heyecanının tüm maçları Zafer Meydanı’nda yaşandı. Ellerindeki Türk bayrakları ile tezahüratta bulunan vatandaşlar, alkışlarla da Milli Takım'a destekte bulundu.
“BU MEMLEKETTEN VATAN HAİNİ ÇIKMAZ”
Maçın başlamasına dakikalar kala Belediye Başkanı Burcu Köksal, Zafer Meydanı’nı dolduran vatandaşlara seslendi. Milli Takımın heyecanına ortak olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Burcu Köksal, “Bu topraklarda sevinçleri paylaşmak, üzüntülere ortak olmak milli bilincimizi artırır. Şunu da çok iyi biliyorum ki;  bu topraklarda, bu memlekette sağcı çıkar, solcu çıkar, ülkücü çıkar muhafazakâr çıkar ama asla vatan haini çıkmaz. Bu meydanda Cumhuriyet’le Atatürk’le, bayrakla bu ülkenin, bu vatanın birliği ve bölünmez bütünlüğü ile sorunu olanlar hariç bütün hemşerilerimle bir arada bulunmaktan son derece mutluyum. Bu memleketi; bu memleketi seven, Cumhuriyet’e, Atatürk’e bayrağa bağlı, bu ülkenin bölünmez bütünlüğü, bu vatanın birliği için canını ortaya koyacak insanlarla birlikte yöneteceğim” dedi.
“FUTBOLCUMUZA VERİLEN CEZAYI KINIYORUM”
Türklerin tarih boyunca Bozkurt’u sembol olarak kabul ettiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Burcu Köksal; “Ülkelerin sembolleri vardır. Amerikalılar kartalı, İspanyol’lar boğayı, Ruslar ayıyı kendine sembol olarak seçmiştir. Türkler de tarih boyunca Bozkurt’u ulusal sembol olarak kabul etmiştir. Nitekim Cumhuriyet’in ilk yılında Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te Türklerin ulusal sembolü olarak Bozkurt’un olduğunu belirtmiş, hatta o dönem basılan paralara Bozkurt sembolü de bastırılmıştır. Hepimizin siyasi görüşe bakılmaksızın Bozkurt sembolü nedeniyle futbolcumuza verilen cezayı kınıyorum. Son nefesime kadar Ne Mutlu Türküm Diyene! Yolunuz açık olsun, yolunuz aydınlık olsun, yolumuz her daim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu olsun” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER