© Medya 03

AKÜ’de yeni dekanlar atandı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı ile Turizm Fakültesi Dekanlığına atamalar yapıldı. Prof. Dr. Şerife Ebru Okuyucu Güzel Sanatlar Fakültesi, Prof. Dr. Elbeyi Pelit ise Turizm Fakültesi Dekanlığına asaleten atandı.

Gerçekleştirilen atamalar sonrası Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı görevini vekâleten yürüten Prof. Dr. Şerife Ebru Okuyucu, Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanlığının 38308 sayılı yazısı ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 16. maddesinin (a) fıkrasına göre Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına, Turizm Fakültesi Dekanlığı görevini YÖK Başkanlığının 17791 sayılı yazısı uyarınca vekâleten yürüten Prof. Dr. Elbeyi Pelit ise YÖK’ün 2155 sayılı yazısı ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 16. maddesinin (a) fıkrasına göre Turizm Fakültesi Dekanlığına asaleten atandı.

Prof. Dr. Şerife Ebru Okuyucu

1977 yılında Konya’da doğan Şerife Ebru Okuyucu, ilk ve orta öğrenimini Konya’da tamamlamıştır.  2000 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünden mezun olan Şerife Ebru Okuyucu,  2001 yılında Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimine başlamıştır. Yüksek Lisans eğitimini 2004 yılında tamamlayarak, Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık Anabilim Dalında Doktora eğitimine başlamıştır. 2005 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programında Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. 2011 yılında doktora eğitimini tamamlayarak, 2012 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümüne Dr. Öğr. Üyesi olarak atanmıştır. 2019 yılında Doçent ünvanını almaya hak kazanan Şerife Ebru Okuyucu, 2019-2024 yılları arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünde Doçent olarak çalışmıştır. 2024 yılında aynı bölümde Prof. olarak atanan Şerife Ebru Okuyucu halen Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. 2015 yılında İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanlığına atanan Şerife Ebru Okuyucu, halen bölüm başkanlığı görevini sürdürmektedir.  Okuyucu, 2021-2024 yılları arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat ve Tasarım Anabilim Dalı Başkanlığı yapmıştır. Prof. Dr. Şerife Ebru Okuyucu, Yükseköğretim Kurumu Başkanlığının 15 Temmuz 2024 tarih, 38308 sayılı yazısı ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 16. maddesinin (a) fıkrasına göre Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına atanmıştır.

Çalışma alanları, Bina Bilgisi, Tasarım Eğitimi, İç Mekan Tasarımı, Temel Tasarım, Mimarlıkta Göstergebilim, Yeniden İşlevlendirme olan Şerife Ebru Okuyucu’nun ilgili konularda ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış birçok makalesi, kongre/sempozyumlarda sunulan bildirileri ve basılmış kitapları bulunmaktadır.

Prof. Dr. Elbeyi Pelit

1978 yılında Gümüşhane’de doğan Elbeyi Pelit, ilk ve orta öğrenimini Gümüşhane’de tamamlamıştır. 2001 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulundan mezun olan Pelit, 2002 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunda Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. 2003 yılında Sakarya Üniversitesinde Turizm İşletmeciliği alanında Yüksek lisans eğitimini tamamlayan Pelit, 2002-2003 yılları arasında Sakarya Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır. 2004 yılında Gazi Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Eğitimi Anabilim Dalında doktora eğitimine başlayan Pelit, 2008 yılında doktora eğitimini tamamlamıştır. Pelit, doktora eğitimi sırasında Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesinde Araştırma görevlisi olarak çalışmış olup, 2010 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’na Dr. Öğr. Üyesi olarak atanmıştır. 2013 yılında Doçent ünvanını almaya hak kazanan Pelit, 2013-2019 yılları arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümünde Doçent olarak çalışmıştır. 2019 yılında aynı bölümde Prof. olarak atanan Pelit halen Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Bu kuruma öğretim üyesi atanmasından itibaren bölüm başkanlığı, Anabilim dalı başkanlığı görevlerini de sürdürmekte olan Pelit, 2017-2019 yılları arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü müdür yardımcılığı, 2019-2024 yılları arasında da aynı Enstitüde müdür olarak görev yapmıştır. Nisan 2024’te Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne dekan vekili olarak atanan Pelit, 15 Temmuz 2024 tarihinde YÖK’ün 2155 sayılı yazısı ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 16. maddesinin (a) fıkrasına göre Turizm Fakültesi Dekanlığına asaleten atanmıştır.

Pelit’in çalışma alanları olarak, Turizm, Turizm İşletmeciliği ve Yönetimi, Turizm Rehberliği, Turizm Eğitimi, Turizmde İnsan Kaynakları Yönetimi, Örgütsel Davranış, Otel İşletmeciliği, Sürdürülebilir turizm olan Pelit’in ilgili konularda ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış birçok makalesi, kongre/sempozyumlarda sunulan bildirileri ve basılmış kitapları bulunmaktadır.


 


 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER