© Medya 03

Bir koltukta iki karpuz olmaz Turgay bey

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı R.Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti İl Başkanlığına atanan Av.Turgay Şahin’in Eylül ayına kadar Baro Başkanlığına devam edeceğini açıklamasına ilk tepki Zafer Partisi’nden geldi.

İl Başkanı Ahmet Bilal Öztürk yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Afyonkarahisar AK Parti İl Başkanı olarak atanan ve aynı zamanda Afyon Baro Başkanı olan Turgay Şahin'in, Eylül ayında görev süresinin sona ermesi nedeniyle baro başkanlığından istifa etmeyeceğine dair açıklamada bulunduğunu üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz.
Bizler, Turgay Bey'in baro başkanı olmasına rağmen ne kadar koyu bir AKP destekçisi olduğunu biliyorduk. Ancak il başkanlığı görevinden sonra baro başkanlığını bırakmak istememesi pervasızca bir davranış olup, ülkedeki siyasi anlayışın hangi noktalara geldiğini göstermektedir. Bir koltukta iki karpuz olmaz Turgay Bey.
Hukuku temsil eden kutsal Afyon Barosu'nun başında bir siyasi partinin il başkanının bulunması ne kadar etik olabilir? Hukukun bağımsız ve tarafsız olduğunu göstermek adına baro yönetiminin özellikle siyasi partilerden uzak durmasını beklerdik.
Bu eleştirilerimiz yalnızca Turgay Şahin'e yönelik değil, aynı zamanda biz dahil olmak üzere diğer tüm siyasi partililerin üzerinde durması gereken önemli bir konudur. Hukukun bağımsızlığını ve tarafsızlığını korumanın, demokratik bir toplumun temellerinden biri olduğunu hatırlatmak isteriz.
Turgay Şahin'in almış olduğu bu kararı büyük bir şaşkınlıkla kınıyoruz. Hukuka siyasetin karışmaması gerektiğine olan inancımız tamdır.” dedi.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER