© Medya 03

Afyonlu çiftçi Ayşe Masterchef’de finale kaldı!

Renkli simasi ve yaşam hikayesiyle tüm Türkiye’nin gönlünü kazanan Afyonkarahisar’lı çiftçi Ayşe Ekiz, MasterChef üçlü düelloda tüm rakiplerini geride bırakarak final etabına kalma başarısı gösterdi. Ayşe Ekiz yaptığı düğün çorbasıyla hem jüriyi hem de program ekibini kendine bir kez daha hayran bıraktı.

Afyonkarahisarlı çiftçi Ayşe Ekiz MasterChef’te bir kez daha hem mideleri hem gönülleri fethetti. Bugün gerçekleşen düelloda tüm rakiplerini geride bırakan Ayşe Ekiz final etabına kalarak adından söz ettirdi.
Bu akşam gerçekleşen düelloda düğün çorbasıyla jürinin karşısına geçen üç yarışmadan en iyisini yapan Afyonkarahisarlı çiftçi Ayşe Ekiz, yaptığı yemekle jüriyi kendine hayran bıraktı ve final etabına kaldı. 
İÇTİĞİMİZ EN İYİ DÜĞÜN ÇORBASINI YAPTIN!
MasterChef jüri üyesi Mehmet Yalçınkaya Ayşe Ekiz’in çorbasından bahsederken, “Gerçekten içtiğimiz en iyi düğün çorbalarından birini yaptın.” dedi.
Ayşe Ekiz’in ismini açıkladıktan sonra ünlü şef Yalçınkaya şunları söyledi: “Açık ara iyi bir çorba. Üçümüzünde görüşü öyle. Bi de MasterChef’i izlemenin avantajlarını da yakaladın. Hızlıca düdüklüde pişirip o çatal hamlen bizim çocukların çok sık yaptığı bir şey. Bu çok iyi bir taktikti. Çünkü et suyu tamamen çorbaya geçmiş, dudaklarımız yapışıyor. Yapış, yapış olacak zaten. Bu bir et suyu çorbası zaten. O çok işi zaten. Ondan sonra terbiye olayın olması gerektiği gibi. Yoğurdu, unu, tuzu, et suyu hepsi çok güzel. Sende de nohut bir fazla olsa da diğer bütün segmentlerin hepsi bir arada muhteşem olmuş. Terbiyeni ben orda gördüm, orda önce soğuk terbiyeyi sıcakla açıp bağladın. Bu da çorbayı çok iyi bir yere getirdi. Gerçekten içtiğimiz en iyi düğün çorbalarından birini yaptın.” dedi.
İSMİMİN YAZILI OLDUĞU ÖNLÜĞÜ GİYMEK İSTİYORUM
“Senin de görüşlerini alalım. Gerçekten çok duygulandın.” diyen Somer Şef Afyonkarahisar’ın gururu Ayşe Ekiz şunları söyledi:
“Vallahi şefim ne yalan söyleyeyim. Sağımdaki Cansel arkadaşım için gerçekten gidince şey oldum. Diğer arkadaşım için de öyle. Gerçekten duygulandım onlar için. Buraya geldiğim, bu turları başarıyla geçtiğim için çok mutluyum. İnşallah diğer turu da başarıyla geçerim, gidip şimdi ona çalışacağım. Buraya zaten kaç gündür gittim gideli çalışıyordum. Karşılığını da aldım çok şükür. İnşallah diğer turu da başarıyla tamamlayıp ana kadroya girmek istiyorum. Çok istiyorum şefim. İnşallah yaratıcılık tabaklarına çalışıyorum. İsmimin yazılı olduğu önlüğü giymek istiyorum. Ana kadroya girip yarışmaya başarıyla devam etmek istiyorum.” dedi.
Program sonrası jüri üyeleri ve tüm ekip Ayşe’nin yaptığı çorbayı içmek için adeta hücum ettiler.

TV8’de dün yayına başlayan MasterChef programına katılan Afyonkarahisar’lı çiftçi Ayşe Ekiz yaşam hikayesi ve renkli simasıyla yarışmanın jüri üyeleri Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna’yı kendine hayran bıraktı. 

Reyting rekorları kıran MasterChef Türkiye TV8 ekranlarında dün başladı. Programın ilk yayınına Afyonkarahisar’da katılan çiftçi Ayşe Ekiz, hayat hikayesi ve renkli simasıyla programın jüri üyeleri Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna’yı kendine hayran bıraktı. 
BURAYA GELMEK İÇİN ONLİNE AŞÇILIK EĞİTİMİ ALDIM Yarışma öncesi kendini tanıtan Ayşe Ekiz, “Tarım ve Hayvancılıkla uğraşıyorum. 26 yaşındayım. Çiftçi olduğumuz için annem evde olmuyordu bu şekilde yemek yapmaya başladım. Misafirlerimize olsun, ailemize olsun yemekleri ben yapıyorum. Ben buraya şeflerden birşeyler öğrenmeye ve kendimi geliştirmeye geldim. İnşallah Allah’ın izniyle başaracağıma inanıyorum. Buraya gelmek için online aşçılık eğitim aldım. İmkanım yoktu yüz yüze eğitim almak için. Sizin için Demi Glace bir sos yaptım kuzu pirzola eşliğinde.” dedi.
SOMER SİVRİOĞLU: BAŞVURUNUZU PROGRAM BAŞLAMADAN BİZE YOLLADILAR Programın renkli jüri üyelerinden Somer Sİvrioğlu, Ayşe Ekiz’in videosuna hayran kaldıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Sizin başvurunuz o güzel ve o kadar herkes beğenmiş ki başvuru bize program başlamadan yolladılar. Gerçekten çok sevimli, çok güzel hayvanlarınızla bir başvuru yapmışsınız. Gerçekten çok eğlenceliydi, gerçekten çok orijinal bir başvuru olmuş.” dedi. 
AYŞE EKİZ’İN ÇEKTİĞİ VİDEO YAYINLANDI
Sivrioğlu’nun konuşmasından sonra Afyonkarahisarlı Ayşe Ekiz’in programa yaptığı başvuru videosu yayınlandı. Ekiz videosunda şunları söyledi: “Merhaba adım Ayşe Ekiz. Afyonkarahisar’dan katılıyorum. 26 yaşındayım. Tarım ve hayvancılıkla uğraşıyoruz. Kuzu, oğlak, dana yetiştiyorum. Tarım ve toprak ürünleri yetiştiyoruz. Yazları yaylada, kışları köyde kalıyorum ailemle birlikte. Ben yarışmaya katılmaya kendim karar verdim. Anama babama da sordum, onlarda müsaade ettiler. Çünkü ben hayallerim var, onları gerçekleştirmek için Masterceff’e katılmak istiyorum. Çok küçük yaşlarda yemek yapmaya başladım. Anam tarlaya bahçeye giderdi, acıkırdım  öyle öyle yemek yapmaya başladım. Sonra kendimi geliştirdim. Daha güzel yemekler yapmaya başladı. Sertifikalı aşçılık eğitimi aldım. Ben bu mesleği öğrenmek için yarışmaya katılmak istiyorum . Daha sonrasında kendi doğal yetiştirdiğim ürünlerle insanlara yemek yapıp satabileceğim bir işletme açmak istiyorum. Baskı altında çalışabilirim. Bana verilen görevi en iyi şekilde yerine getirebilirim. Ben de yarışmanıza katılmak istiyorum. Beni de çağırın lütfen. Çok teşekkür ediyorum. Kendinize iyi bakın.” Video sonrası Sivrioğlu, “İşte çağırdık.” dedi. 
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER