© Medya 03

Afyon’da ulaşıma zam yolda!

Afyonkarahisar'da ulaşım ücretlerinin zamlanacağını açıklayan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Av.Burcu Köksal, “Akaryakıt, yedek parça, işçilik vs. bütün maliyetler yükselmiş. Minibüs esnafımızın sıkıntıları var. Her iki taraf için de uygun olacak ücretlendirmeyi önümüzdeki Meclis toplantısına yetiştireceğiz.” dedi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı AV.Burcu Köksal, halk otobüslerine ve minibüs ücretlerine zam yapılacağını duyurdu. Başkan Köksal, Meclis toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Taşıma ücretlerine en son 1 Ağustos 2023 tarihinde yapılmış. Tabi o tarihten bu yana akaryakıt, yedek parça, işçilik vs. bütün maliyetler yükselmiş. Bu konuyla ilgili çevre illerle ilgili bir araştırma yaptım. Eskişehir’de 18 Mayıs 2024 tarihinden bu yana minibüs ücreti tam 20, öğrenci 15. Uşak’ta halk otobüsü 1 Temmuz 2024 tarihi itibariyle tam 18, öğrenci 14. Kütahya’da 12 Haziran 2024 itibariyle tam 20, öğrenci 15, lise öğrencisi 10 lira. Bizde otobüs ücreti tam 10, öğrenci 8 lira şeklinde gidiyor. Minibüs ücreti tam 12, öğrenci 10 tl. olarak gidiyor.” dedi.
ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI MEHMET KARATAŞ: ARTIŞ OLMAZSA ESNAF ZOR DURUMDA KALACAK
Meclis toplantısına katılan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Karataş şunları söyledi:” Ülkemizin ekonomisi belli, çok ciddi artışlar var. Bu mesleğinde hizmet sektörü ayakta kalması gerekiyor, sürdürülebilir olması gerekiyor. Afyon neredeyse çevre illerin yüzde 50, yüzde 100 eksiğinde şuan. Biz artış olmazsa esnaf çok zor durumda kalacak.”
HALK OTOBÜSLERİ AYLIK 8 MİLYON TL. ZARAR EDİYOR
Halk otobüslerinin aylık 8 milyon TL. zarar ettiğini açıklayan Başkan Köksal, “Belediye otobüslerimizle ilgili de çok ciddi bir maliyet sıkıntısı yaşıyoruz. Zararlarımız var. Bu ekonomik krizde vatandaşın kesesini düşünmek zorundayız. İnsanlar çok ciddi geçim sıkıntısı çekiyor. Özellikle emekliler, asgari ücretliler hakikaten geçinmekte çok zorlanıyorlar. Bu noktada da bu ücretlerle ilgili önümüzdeki meclis gündemine yetiştirilmek üzere Plan Bütçe Komisyonuna teklifin sevkini istiyoruz.
Halk otobüslerimiz aylık 8 milyon zarar eiyor. Buna rağmen vatandaşlarımızı en iyi şekilde taşımaya devam ediyoruz. Otobüs eksiği var, otobüs almamız gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı tasarruf tedbirlerine genelgesine takılıyoruz. Bakanlıkla görüşeceğiz, onlardan olur isteyeceğiz. Çünkü acil olarak vatandaşa sunmamız gereken bir hizmet bu. Otobüs ihtiyacını karşılamamız gerekiyor. Değişmesi gereken otobüslerimiz gerekiyor, yeni otobüsler almamız gerekiyor. Seferlerimiz yetersiz kalıyor. Vatandaşın hizmeti en iyi şekilde alması gerekiyor. Bu noktada da Bakanlıktan da gerekli oluru alırsak yeni otobüsler alıp daha sık seferler koyarak vatandaşlarımızın bu kamu hizmetinden en iyi şekilde yararlanmalarını sağlayacağız. Bir taraftan minibüs esnafı Şoförler Odası başkanının söylediği gibi onların da maliyet artışından dolayı yaşadıkları sıkıntılar var. Bir taraftan vatandaşımızın yaşadığı geçim sıkıntısı var. Bu nedenle herkesi uygun olabilecek bir ücretlendirmeyle plan bütçe komisyonumuz bunu önümüzdeki toplantıya yetiştirecektir.” dedi.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER