© Medya 03

TÖMER’de mezuniyet coşkusu yaşandı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama Araştırma Merkezi (TÖMER) 2023-2024 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ise 2023-2024 Akademik Yılı içerisinde 38 farklı ülkeden 246 öğrencinin TÖMER’de eğitim gördüğünü ifade etti.

TÖMER’de eğitim gören  uluslararası misafir öğrenciler için İbrahim Küçükkurt Konferans Salonunda düzenlenen törene; AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, AKÜ TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Alper Günaydın, TÖMER Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Burak Olur, Öğr. Gör. Murat Çıkla ile birlikte uluslararası misafir öğrenciler katıldı.
Törenin açış konuşmasını yapan TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Alper Günaydın, programın birkaç günde özel gayretler ile hazırlandığını söyledi. Günaydın, “Görevi yeni devir aldım ama ekibimiz sağlam. Kurulu bir düzen var. Her şey yerli yerinde. Rektörlüğümüz ve yöneticilerimiz her zaman yanımızda; bunun için teşekkür ederim. En ufak sorunumuzu bile anında çözüyorlar. Öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Eğlenmesini biliyorlar. Bir yılın stresini atacağız. Eğlenceli bir program hazırladık. Konuşmalar, şiirler ve şarkılar ve oyun havaları olacak” diye konuştu.
70 FARKLI ÜLKEDEN 2 BİN ÖĞRENCİ
AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ise 2023-2024 Akademik Yılı içerisinde 38 farklı ülkeden 246 öğrencinin TÖMER’de eğitim gördüğünü ifade etti. Her yıl TÖMER’in 300’e yakın öğrenci aldığını dile getiren Peker, “TÖMER’de hakikaten uzun zamandır sağlam bir ekibimiz var. Her yıl aşağı yukarı 300’e yakın öğrencimiz TÖMER’de eğitim görüyor. Öğrencilerimiz TÖMER’deki eğitimlerinin ardından eğitim-öğretime ön lisans, lisans veya yüksek lisans düzeyinde başlayıp devam ediyorlar. Bu yıl 38 farklı ülkeden öğrencimiz TÖMER’de eğitim gördü. Üniversitemiz genelinde de yaklaşık 70 farklı ülkeden 2 binin üzerinde uluslararası misafir öğrencimiz var” ifadelerini kullandı.
“DERECEYLE MEZUN OLMANIZI ARZU EDERİZ”
Türkçe öğrenmenin önemine değinen Peker, uluslararası misafir öğrencilerden eğitim hayatında başarı beklediklerini söyleyerek şunları kaydetti: “Farklı bir dili öğrenmek kolay değil. Bizler de sizin dilinizi bilmiyoruz. Ama siz iki dönem gibi bir sürede bunu başardınız. Bundan sonraki eğitim hayatınızda Türkçe’nin sizin için ne kadar değerli olduğunu o zaman öğrenip göreceksiniz. Burada güzel bir şekilde Türkçemizi öğrendiyseniz sonraki sınavlarınız da çok kolay geçecek. Sadece TÖMER’den değil, ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarından mezuniyetinizi de kutlayacağız. Geçmişte yaşadığımız ve bizim de çok hoşumuza giden uluslararası öğrencilerimizin okumuş oldukları programlarda dereceyle mezun olmaları bizlere gurur verdi. Geçmişte Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Eğitim Fakültesinde öğrenim gördükleri programı dereceyle bitiren öğrencilerimiz oldu. Sizlerin de mezun olurken dereceyle mezun olmanızı arzu ederiz.”
Açış konuşmalarının ardından uluslararası misafir öğrenciler Türkiye, Afyonkarahisar ve Afyon Kocatepe Üniversitesi hakkında duygu ve düşüncelerini ifade ettikten sonra program; Türk oyun havaları, şiir ve şarkıların ardından toplu aile fotoğrafı ile sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER