Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Afyonkarahisar ESOB Başkanı Cengiz Üstün şunları söyledi:

“Afyonkarahisar’ın çarşılarında asırlardır süregelen bir dayanışma ruhu vardır. Babadan oğula, ustadan çırağa aktarılan alın teri, bugün modern dünyanın zorlukları karşısında yeniden bir dirilişe hazırlanıyor.

Biz, ESOB olarak bu dirilişin öncüsü olmak durumundayız.”

NEDEN GÜÇLÜ OLMALIYIZ?

“Dijital çağ, zincir mağazalar ve küresel rekabet beraberinde ülkemizdeki haksız rekabeti getirmekte geleneksel esnaf anlayışını, ahilik kültürünü ve yaşantısını zora sokmaktadır.” diyen Üstün sözlerinin devamında şunları söyledi:

“Artık şu gerçeği de kabul etmeliyiz: Özümüzü kaybetmeden ya dönüşeceğiz ya da yok olacağız.

Ancak inanıyorum ki, Afyonkarahisar esnafının yıllara dayanan tecrübesi ve inancı bu dönüşümü gerçekleştirecek güce sahiptir. Çünkü biz yalnızca mal veya hizmet değil, aynı zamanda güven, samimiyet ve Türk kültürünü yaşayarak sunuyoruz.

• Sahadayız: Her alandan esnafımızı ziyaret ediyor, sorunlarını yerinde tespit ediyoruz. Çözümü masa başında değil, sahada oda başkanlarımızla birlikte arıyoruz.

AFSÜ Onkoloji ünitesinde duvar resmi çalışması yapıldı AFSÜ Onkoloji ünitesinde duvar resmi çalışması yapıldı

• Dijital Dönüşüm Seferberliği Başlatılmalı: Örneğin, bakkallarımıza internetten sipariş sistemi kurmalıyız, e-ticaret eğitimi vermeliyiz.

70 yıllık berber dükkânını Instagram ile buluşturan genç kuşak, bize ilham veriyor. Dedesi gibi makas sallamaya devam ediyor ancak artık randevularını online sistemle alıyor. İşte bu, bizim dönüşen ruhumuzdur.”

ÖNÜMÜZDEKİ ENGELLER VE ÇÖZÜM PLANLARIMIZ

“Afyonkarahisar’ı dijital dönüşümde örnek bir şehir yapmak” istiyoruz diyen Üstün sözlerini şöyle sürdürdü:

“En Büyük Engel: Umutsuzluk

“Zincir marketler bizi bitirdi”

Oysa müşteriler hâlâ bizde sıcak bir tebessüm, kaliteli ürün ve güvenli alışveriş arıyor. Bunu doğru şekilde sunmayı ve tanıtmayı devam ettireceğiz.

Gençler İçin Fırsatlar Oluşturmalıyız

Genç girişimcilerimiz için daha avantajlı kredi paketleri oluşturulmalı. Amacımız, gençlerin “Bu şehirde gelecek yok” demesini engellemek.

2025 hedefimiz: Afyonkarahisar’ı dijital dönüşümde örnek bir şehir yapmaktır.

Tüm esnaflarımızın en az bir sosyal medya hesabının olması ve birçoğunu aktif e-ticaret sistemine sahip hale getirmektir.

Ancak, yapabileceklerimiz olduğu gibi, gücümüzün yetmeyip yapamadıklarımız da vardır. Haksız rekabetin olduğu bu ortamda bazı yasal düzenlemelerin yapılması ve uygulanmasıyla birlikte piyasa şartları da acilen oluşturmalıdır.

Unutulmamalıdır ki asıl gücümüz; Birlik, beraberlik ve dayanışmamızda yatıyor.

Komşusu açken tok yatmayan bir kültürün mirasçıları olarak bir karar vermeliyiz; Ya “eskisi gibi” diyerek tarihe karışacağız, ya da “artık değişim zamanı” diyerek özümüzü kaybetmeden yeni bir sayfa açacağız.

Biz ikinci yolu seçtik. Çünkü biliyorum ki;

Afyonkarahisar esnafı güçlü olmak zorunda. Ve biz güçlüyüz! Allah’ın izniyle.” ifadelerini kullandı.