AKÜ bilgi şölenine ev sahipliği yapacak! AKÜ bilgi şölenine ev sahipliği yapacak!

İskenderun’da 2 katlı ve 12 derslikli olarak inşa edilen ve Kadınana İlkokulu adı verilen okulun açılışını Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Hatay Valisi Mustafa Masatlı ile birlikte yaptı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak Hatay İl Millî Eğitim Müdürü Harun Tüysüz konuşma yaptı. Eğitim alanında yürütülen çalışmaları anlattı. Ardından Hatay Valisi Mustafa Masatlı söz aldı. Vali Masatlı, bölgeyi yeniden ihya etmek için canla başla çalıştıklarını, afet sonrası bin 604 okulun neredeyse 3’te 1’ini kullanamaz hale geldiklerini, 210 okulun deprem anında çöktüğünü ve 180 okulun orta hasarlı hale geldiğini ifade ederek, destekleri ve bu güzel okulun İskenderun’a kazandıran tüm Afyonkarahisarlı vatandaşlara teşekkür etti.
İlk andan İtibaren Seferber Olduk
Daha sonra söz alan ve deprem haberinin ilk anından itibaren Afyonkarahisar’ın teyakkuza geçtiğini hatırlatan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Öncelikle sizlere tüm Afyonkarahisarlı hemşehrilerimin selamlarını iletiyorum. Okulumuzun açılışı İskenderun’a ve tüm ülkemize hayırlı uğurlu olsun. 6 Şubat depremleri sonrası hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Hala tedavi gören tüm vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. 6 Şubat depremlerini yaşamayan, depremin dışında kalan illerden birisi olan Afyonkarahisar’da bizler depremi duyar duymaz deprem bölgesine nasıl acil yardım ulaştırabiliriz, bizler bu bölge için neler yapabilirizin gayreti ve çabası içerisine düştük. İş insanlarımızın, STK’larımızın ve tüm vatandaşlarımızın gayretleriyle çalışmaya, çabalamaya gayret ettik. Sayın Hatay Valimiz ile İskenderun Kaymakamı ile sürekli irtibat kurarak acil ihtiyaçları ulaştırmaya çalıştık” dedi.
Birbirimizle İrtibatımız Hiç Eksilmedi
Afyonkarahisar’ın deprem sonrası seferberlik ruhu ile canla başla yardım topladığını kaydeden Vali Yiğitbaşı, “Umre parasını, başka bir ihtiyacı için biriktirdiği parasını bizlere ileten, orası daha acil ihtiyaçta bu parayı bölgeye ulaştırın diyen hanımlarımız, büyüklerimiz, teyzelerimiz, ablalarımız vardı. Afyonkarahisar’ın patatesli ekmeği var. Uzun süre bayatlamadan kalır. Kadınlarımız özveriyle canla başla patatesli ekmek yaptılar. Kadın kooperatiflerimizle, atölyelerimizde bölgenin ihtiyacı nedir diyerek bölgeden aldığımız ihtiyaçları kadınlarımızla el emeği göz nuru ile tamamlamaya çalıştık. Elbette devletimiz tüm kurumlarıyla sahadaydı ancak bir yandan çadır kentler, konteyner ketler ve altyapı çalışmaları yapılırken ki bu süreçte İl Özel İdaremizin ve Belediyemizin çok kıymetli çalışmaları oldu büyük bir travma da yaşandı aslında bu süreçte. Çok büyük acılar yaşandı. Biz burada olduğumuz süreçte şunu çok iyi idrak ettik, birbirimizle kucaklaşmanın, yanınızdayız, biz bu acıları yaşamadık ama bir vücudun parçaları gibi bir milletiz biz ve sizde öyle bir parçasınız bizim için mesajını vurgulamaya çalıştık. Kadınlarımız ve çocuklarımızla bir aradaydık. O kucaklaşmayı burada sağladığımızı düşünüyorum. Çünkü görevi bitirip kendi şehrimize döndüğümüzde birbirimizle irtibatımız hiç eksilmedi. Ben hem Afyonkarahisarlı hemşehrilerimize ve burada bizlere kucak açan, bizimle acılarını paylaşan, iyileşme sürecine bizleri dahil eden tüm İskenderunlu ve Hataylı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Çok Samimi Gönül Bağı Kuruldu
O dönemde çok samimi ve güzel bir gönül bağı oluşturulduğunu söyleyen Vali Yiğitbaşı, “Buradan ayrıldıktan sonra da iş insanlarımızın ve hayırseverlerimizin destekleriyle yardımları bölgeye ulaştırdık. Ancak bir de kalıcı bir eserimiz olsun istedik. İskenderun’da bir okul yapımına karar verildi. Çok kısa bir sürede de okulumuzu inşa ettik. Yıkılan Denizciler Çamlık İlkokulunu tekrardan 300 öğrencimiz için aileleri için birbirinden kıymetli öğretmenlerimiz için bugün yeniden açıyoruz. İsmini de Kadınana İlkokulu olarak belirledik” ifadelerini kullandı.
İlkokulumuz Kadınanaları Temsil Etsin İstedik
Kadınana isminin anlamını da paylaşan Vali Yiğitbaşı, “Kadınana Afyonkarahisar’ın önemli sembollerinden bir tanesi. Kadınanalar Selçuklu Sultanının Moğol istilasından kaçan 3. Alâeddin Keykubat’ın 3 kızını ifade ediyor. Konya’dan Afyonkarahisar’a kaçtıklarında şehrimize çok büyük değerler katıyorlar. Şehri suyla buluşturuyorlar, kendi getirdikleri mal varlıklarını şehrin hizmeti ve hayrına olacak işler için harcıyorlar. Dolayısıyla bizim şehrimizde Kadınanalar çok güzel bir şekilde hayırla yad edilir. Bizde Afyonkarahisar’ın ilk kadın Valisi olduğumuz ve burada da görev yaptığımız için bu ilkokulumuz Kadınanaları temsil etsin istedik. İnşallah hayırlara vesile olsun. Eğitim hayatlarına bu okulda devam edecek tüm yavrularımızın Allah yolunu, bahtını açık etsin. İnşallah hepsini gelecekte yapacakları çok güzel işler bekliyor. Onlar bu okuldan yetişip, bu ülke için taş üstüne taş koyduğunda her zaman için onlarla gurur duymaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Rabbim Nice Güzel günler Göstersin
İskenderun’da büyük bir değişim ve dönüşüme şahit olduklarını belirten Vali Yiğitbaşı şunları söyledi: “Biz buraya geldiğimizde bugün muhteşem değişim ve dönüşümü de görmüş olduk. Aradan geçen kısa sürede Sayın Valimizin öncülüğünde Mülki İdare Amirlerimizin, belediye başkanlarımızın, il müdürlerimizin çok güzel çalışmaları olmuş. Bölgeyi eski haline döndürmek için yapılan kıymetli çalışmalara şahit olduk. Hepsinde Allah razı olsun. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 6 Şubat depremlerinin ilk gününde buradaydı Sayın Valimiz ve hala da burada kıymetli çalışmalarını aynı özveri ve gayretle sürdürüyor. Hatay ile Afyonkarahisar arasındaki bağın güçlü tutulması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bizlere düşen ne varsa her zaman yanınızdayız. Bugün hayırseverlerimizle birlikte gedik bölgeye. Rabbim nice güzel günler göstersin. İman varsa imkân da vardır düsturu ile inşallah bu bölge kısa sürede ayağa kalkacaktır.”
Öğrencilerin şiirler okuduğu ve çeşitli gösteriler yaptığı açılış töreninde gurur, heyecan ve mutluluk bir arada yaşandı.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Yiğitbaşı, Hatay Valisi Masatlı ve protokol üyeleri sınıfları inceledi.
Toplamda bin 760 metrekare alanda, zemin ve 1 kat olmak üzere 2 katlı ve 12 derslikli olarak inşa edilen okulda, 1 yemekhane ve kantin, 1 kütüphane, 68 kişilik 1 çok amaçlı salon ve idareciler için odalar bulunuyor.