Cami açılışına Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Mehmet Taytak, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tolga Yağan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Siper, İhsaniye Belediye Başkanı Seyhan Kılınçarslan, AK Parti İl Başkanı Av. Turgay Şahin, İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ile çok sayıda vatandaş katıldı.
“BU GÜZEL ESER, HEM MANEVİ HUZUR GETİRSİN HEM DE KAMPÜSÜMÜZE GÜZELLİKLER KATSIN.”
Cuma namazı öncesi caminin açılış kurdelesini kesen Vali Doç. Dr. Yiğitbaşı, yapılan hayrın manevi önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Muhteşem bir eser olmuş, muhteşem bir cami. Aynı zamanda Selma Hanım’ın adını vermeniz çok anlamlı. Şuayp Bey, Demirel ailesi, Selma Hanım; torunlarınız ve evlatlarınız için inşallah hayırlı ve mübarek olsun. Bu güzel eser, hem manevi huzur getirsin hem de kampüsümüze güzellikler katsın. Rektör Hocamızı da tebrik ediyorum, böyle bir eserin burada bulunması son derece anlamlı. İnşallah bu mübarek Cuma vaktinde camimiz hayırlara vesile olur. Tekrar hayırlı olsun diliyorum.”
Şuayp Demirel de caminin tamamlanmasına destek veren herkese teşekkür ederek, “Eşim Hacı Selma Demirel’in adına böyle bir eser kazandırmış olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. İnşaat sürecinde emeği geçen mermer ustalarıma ve AFSÜ Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuş’a teşekkür ederim. Allah hayırlı ve mübarek etsin.” dedi.
“YERLEŞKEMİZİ DAHA KULLANIŞLI VE KONFORLU KILMAK İÇİN GEREKLİ ALTYAPI ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYORUZ.”
AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, 1200 m² arsa üzerinde yükselen Hacı Selma Demirel Camiinden, AFSÜ’nün sağlık hizmeti sunduğu hasta ve hasta yakınları başta olmak üzere bütün öğrencilerinin, personelinin ve konuklarının faydalanacağını söyledi. Zafer Sağlık Külliyesinin yönetim, eğitim, sağlık hizmeti ve sosyal fonksiyonları ile yaklaşık 143.000 m² kullanım alanı ile geniş bir araziye yayıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Okumuş, “Üniversitemizin yerleşkesini öğrencilerimiz, çalışanlarımız ve sağlık hizmeti verdiğimiz herkes için daha kullanışlı ve konforlu kılmak için gerekli altyapı çalışmalarını sürdürüyoruz.” dedi.
Prof. Dr. Okumuş şöyle konuştu: “Külliyemizde, binalardaki mescitler dışında ibadethane bulunmuyordu. Külliyemiz dışında, üniversitemize en yakın konumdaki Demirci Hacı Ekrem Demirel Camii ise hem hastane bloklarına uzak olması hem de yetersiz gelmeye başlayan kapasitesi ile ihtiyacı karşılamıyordu. Bugün kılınan ilk Cuma namazı ile ibadete açılan ‘Hacı Selma Demirel Camii’ için 2012’de diğer camiyi de yaptıran Demirel ailesi adına hayırsever Şuayp Demirel’e teşekkür ediyorum. Cuma namazı vakitlerinde personelimiz ve hasta yakınlarımız farklı yerlere gitmek zorunda kalıyordu. Şuayp Bey, bu ihtiyacı görerek çok anlamlı bir bağışta bulundu. İnşaat sürecindeki her detayla yakından ilgilendi. İhtiyacımız olduğunda ve ne zaman kendisinden bir şey rica etsek hiç çekinmeden erinmeden yerine getiriyor. Yapmış olduğu tüm yardımlardan buraya kazandırmış olduğu ibadethaneden neticesinde gelecek olan tüm sevapları ve hayırları yaşayan ve ahirete intikal etmiş olan tüm yakınlarına hediye olacaktır. İnşallah AFSÜ’de sağlık hizmeti verdiğimiz herkes başta olmak üzere personelimiz ve öğrencilerimiz buradan faydalanacak ve kendilerine hayır dua edecek.”
Kurdele kesilmesinin ardından ilk Cuma namazının kılındığı AFSÜ Hacı Selma Demirel Camii’nde namaz sonrası davetlilere lokum ve gül suyu ikram edildi.
CAMİNİN TASARIMINDA MERMER İŞLEMELER DİKKAT ÇEKİYOR
Protokol çerçevesinde mevzuat ve teknik şartname hükümlerine göre denetimini AFSÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığının üstlendiği Hacı Selma Demirel Camii, Selçuklu devri cami tasarımlarına çağdaş mimari unsurların eklendiği, sade, işlevsel ve sürdürülebilir bir tasarıma sahip. Zemin katı 360 m² olan caminin 150 m² genişlikteki asma katı, ayrı bir girişe de sahip olup kadınlar bölümü olarak kullanılacak.
Hat yazıları ve süslemeleri Rektör Prof. Dr. Okumuş’un katkılarıyla tasarlanan camiinin iç mimari ögelerinde mermer işler ve işlemeler ön planda tutuldu. Yüksek pencere tasarımlarıyla doğal ışıktan en üst düzeyde yararlanılan camii, jeotermal kaynaklı zeminden ısıtma ile de elverişsiz hava koşullarında bile konforlu ve huzurlu bir ibadet ortamı sağlayacak şekilde inşa edildi.