TFF 2. ligin isim sponsoru belli oldu TFF 2. ligin isim sponsoru belli oldu

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonu işbirliğinde bu yıl 7’ncisi düzenlenen MXGP Dünya Motokros Şampiyonası sona erdi.
“AFYONKARAHİSAR’IN TANITIMI İÇİN BÜYÜK BİR ADIM ATTIK”
Şampiyonanın ödül törenine Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Burcu Köksal, Afyonkarahisar Milletvekilleri, il protokolü ve çok sayıda motor tutkunu katıldı. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, şampiyonanın kapanışında yaptığı konuşmada, bu organizasyonun şehrin tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Başkan Burcu Köksal, Motofest boyunca düzenlenen etkinliklerin ve yarışmaların sporseverlere keyifli anlar yaşattığını belirtti. Şampiyona sonunda dereceye giren yarışçılara ödüllerini takdim ettiklerini ifade eden Belediye Başkan Köksal, “Bu tür organizasyonlar, Afyonkarahisar’ı tüm dünyaya tanıtmak için önemli fırsatlar sunuyor. Önümüzdeki yıllarda bu coşkunun artarak devam edeceğine inanıyorum.” dedi.
BEKİR YUNUS UÇAR’I RAHMETLE ANDI
Başkan Burcu Köksal, organizasyonun bu noktaya gelmesinde büyük emeği olan ve geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Bekir Yunus Uçar’ı rahmetle anarak, “Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Ayrıca bu organizasyonda emeği geçen TMF AS Başkanı Mahmut Nedim Akülke’ye, belediye personelimize, Valiliğimize ve Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde gerçekleştirilen festivale katkı sağlayan herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.
SPORCULAR VE İZLEYİCİLER AFYONKARAHİSAR’I KEŞFETTİ
Motofest boyunca dünya çapında sporcuların Afyonkarahisar’a geldiğini ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen sporcuların burada hem yarışma fırsatı bulduklarını hem de sporu yakından izlediklerini belirten Belediye Başkan Burcu Köksal, “Bu durum Afyonkarahisar’ın tanıtımı için büyük bir avantaj sağladı. Ayrıca, dışarıdan gelen izleyiciler ve sporcular, Afyonkarahisar’ın yöresel lezzetleri başta olmak üzere birçok güzelliğini görme fırsatı yakaladılar. Bu da şehrimizin ekonomisi ve tanıtımı için önemli bir katkı sağladı. Önümüzdeki yıllarda bu katkının artarak devam edeceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.
ŞAMPİYONLAR BELLİ OLDU
Dünya Motokros Şampiyonası'nın (MXGP) Türkiye etabını İspanyol Jorge Prado kazanırken ikinciliği Slovenyalı Tim Gajser, üçüncülüğü ise İsviçreli Jeremy Seewer kazandı.
Gençler Motokros Şampiyonası’nda ise Lucas Coenen birinci olurken, ikinciliği Kay De Wolf, üçüncülüğü ise Simon Laengenfelder kazandı.
Organizasyon kapsamında EMX250'nin Türkiye etabında final yarışları da gerçekleştirildi. Etapta Fransız Mathis Valin birinci oldu. İkinciliği İtalyan Valerio Lata, üçüncülüğü ise Hollandalı Cas Valk kazandı.
Yine organizasyon kapsamında MX2'nin Türkiye etabında 2. ayak ve final yarışı gerçekleştirildi. Etapta Lucas Coenen birinci oldu. İkinciliği Kay De Wolf, üçüncülüğü ise Simon Laengenfelder kazandı.
Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası'da ise İspanyol yarışçı Daniela Guillen birinci sırada tamamladı. Yeni Zelandalı Courtney Duncan ikinci, İtalyan Kiara Fontanesi üçüncü oldu. Milli sporcu Irmak Yıldırım ise yarışı 25'inci sırada tamamladı.
MXWomen'ın 7 etaplı sezonu sonunda genel klasmanda zirvede yer alan Hollandalı Lotte van Drunen şampiyonluğa ulaştı. Sezonu Daniela Guillen ikinci, Kiara Fontanesi üçüncü tamamladı.

Editör: Abdullah ERTEK