Emirdağ ilçesinde oluşan 4 metrelik obruk endişelendiriyor! Emirdağ ilçesinde oluşan 4 metrelik obruk endişelendiriyor!

İlköğretim Haftası Kutlama Programı kapsamında 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Milletvekilleri İbrahim Yurdunuseven, Hakan Şeref Olgun, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Tolga Yağan, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, okul idarecileri, öğrenci, öğretmen ve velilerin katılımıyla Kocatepe İlkokulu’nda yapıldı.Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci konuştu. Tüm öğrenci ve öğretmenlere başarılarla dolu iyi bir yıl geçirmelerini diledi.

853 Okulda Ders Başı Yapıldı

Yeni dönem öncesi yaz boyunca eğitim-öğretim dönemine hazırlık yapıldığını ve süreci bizzat takip ettiğini söyleyen Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Afyonkarahisar’da 17 ilçemizde gerekli fiziki şartlar ve donanımlarıyla birlikte 853 okulumuz yeni eğitim-öğretim yılına hazır. Bu yıl 19 yeni okul binamız bu eğitim-öğretim yılında öğrencilerimizin hizmetine girmiş olacak. Ben bu tablonun çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Fiziksel şartlar öğrencilerimiz için çok önemli. Elbette yeni müfredatımız için çok heyecanlıyız. Ancak fiziksel şartlarımız da çocuklarımız için ne kadar iyileştirilse o kadar daha mutlu olacağız. Bu 19 yeni okul binamızın bu açıdan kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bu yıl açılacak 204 derslik ve bunun yanında 400 öğrenci kapasiteli pansiyonlarımızla inşallah şehrimizin eğitimini bu dönem iyiye doğru götürüyoruz. Fen Lisesi binamız da önümüzdeki eğitim-öğretim dönemine hazır hale getirilecek” dedi.

Ücretsiz Deneme Sınavları Devam Edecek

Bu yıl 10 bin 500 öğretmenin ders başı yaptığını söyleyen Vali Yiğitbaşı, “Bu yıl Valiliğimiz desteğiyle ve kıymetli öğretmenlerimizin gayretleriyle ücretsiz deneme sınavlarımızı devam ettiriyoruz. Kendi öğretmenlerimizin hazırladığı deneme sınavlarımızı hem LGS hem de YKS’ye hazırlanan öğrencilerimiz için kullanmaya devam edeceğiz. Son 2 yılda LGS, YKS ve Millî Savunma Bakanlığı sınavlarında Türkiye ortalamasının üzerinde başarılar elde ediyoruz. Ben bu güzel başarılar için İl Milli Eğitim Müdürümüz ve tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bu yıl Spor Lisemiz yeni binasında eğitim-öğretime başlıyor. Güreş alanında tematik bir lise olarak lisemizin imkanlarını geliştirdik. Farklı illerden bu alanda gelişmek isteyen güreş sporcusu adayları da burada kendilerini geliştirebilecekleridir. Meslek liselerimizde iyi bir ortalamaya sahibiz. Türkiye’de bu alanda ilk 7’deyiz. Meslek liselerimizin önemini hem pandemi döneminde hem de deprem döneminde bir kez daha gördük. Engelli araçlarımızın bakım ve onarımını da burada yapıyoruz. Bu açıdan da ayrıca gurur duyuyoruz” diye konuştu.


Editör: Abdullah ERTEK