Zafer Partisi İl Başkanı değişti! Zafer Partisi İl Başkanı değişti!

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı, haftalık olağan basın toplantısını gerçekleştirdi.
Basın toplantısı Tanıtım ve Medya Başkanı Halil İbrahim Sevim ile AR- GE ve Eğitim  Başkanı Dilek Hanım Çengel ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Abdullah Özteke’nin katılımlarıyla gerçekleşti. 
OKULA MERHABA DİYEN EVLATLARIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUM
Toplantıda konuşan Tanıtım ve Medya Başkanı Halil İbrahim Sevim “Dün okullarımızda ilk zil, uyum haftası için çaldı! İl genelinde okul öncesi 8 bin 589 öğrenci ile 11 bin 192 1. Sınıf öğrencisi ders başı yaparak dönemin ilk dersine başladılar. Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıfa başlayan evlatlarımız büyük bir adım atarak eğitimin kapılarını ilk kez araladılar. Bu vesileyle eğitim yaşamına başlayarak okula merhaba diyen evlatlarımıza başarılar diliyor, değerli öğretmenlerimize kolaylıklar diliyorum” dedi.
İHRACATIN İTHALATI KARŞILAMA ORANI %81,7 İLE REKOR KIRDI
Ulusal gündeme değinen Sevim, “Ağustos 2024'te ihracat %2,4 artarak 22,1 milyar dolara çıkarken, ithalat %10,8 azalarak 27 milyar dolara geriledi. Dış ticaret açığı ise %43,4 azalarak 4,9 milyar dolarla son 34 ayın en düşük seviyesine indi. İhracatın ithalatı karşılama oranı %81,7 ile rekor kırdı. Yılın ilk 8 ayında ve son 12 ayda da ihracat artarken, ithalat ve dış ticaret açığı azalmaya devam etti. Ekonomimizdeki bu iyileşme, hükümetimizin kararlılıkla uyguladığı politikaların bir sonucudur. Üretim gücümüzü artırırken dışa bağımlılığı azaltma stratejimiz meyvelerini vermektedir. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemiz bölgesinde ve dünyada ekonomik bir güç olma yolunda sağlam adımlarla ilerlemeye devam etmektedir. AK Parti hükümeti olarak ülkemizin ekonomik bağımsızlığı ve refahı için attığımız birçok adım geleceğe daha umutla bakmamızı sağlamaktadır” dedi. 
AK PARTİ, TARIM POLİTİKALARIYLA ÇİFTÇİLERİN GELİRLERİNİ ARTIRMAYI AMAÇLIYOR
Tarım politikalarıyla ilgili bilgiler veren Sevim, “2025-2027 yıllarını kapsayan yeni tarımsal destekleme modeli, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği ve gıda arz güvenliğini sağlamak, üretim planlamasına katkı sağlamak, verim ve kaliteyi artırmak amacıyla geliştirilmiştir. Bu destekleme modeli, tarımsal üretimde çevreci yaklaşımları benimseyerek, üreticilerin maliyet artışları ve fiyat istikrarsızlıkları gibi olumsuz koşullardan korunmasını hedeflemektedir. Ürünler, üretim maliyetine göre kategorilere ayrılmıştır. 2025 üretim yılı için temel destek katsayısı dekara 244 TL olarak belirlenmiştir. Tüm ürünler için mazot maliyetinin %50’si ve gübre maliyetinin %25’i karşılanacaktır. Örnek olarak, arpa ve buğday üreticileri dekara 317,2 TL, ayçiçeği ve fındık üreticileri dekara 366 TL, pamuk ve çeltik üreticileri ise dekara 549 TL destek alacaktır. Planlama kapsamına alınan ürünleri (arpa, buğday, ayçiçeği, pamuk vb.) havzasında üreten çiftçilere temel desteğe ilave destek ödemesi yapılacaktır.
Bu kapsamda üretim yapan üreticilere mazot maliyetinin %100’ü ve gübre maliyetinin %50’si karşılanacaktır. Verim ve kaliteyi artırmak için sertifikalı tohum ve fidan kullanımı, organik tarım, iyi tarım uygulamaları ve organik gübre kullanımı gibi destekler verilmeye devam edilecektir. Biyolojik ve biyoteknik mücadele desteği, örtü altı ve açıkta paket destek tutarları artırılarak verilecektir. Lisanslı depolarda muhafaza edilen ürünler için kira desteği sağlanacaktır.
Çiftlik Muhasebe Veri Ağı (ÇMVA) sistemine katılım primi ve tarımsal yayım ve danışmanlık desteği artırılmıştır. Bu yeni model, tarımsal üretimin daha planlı, verimli ve sürdürülebilir bir şekilde gerçekleştirilmesini hedeflemekte ve üreticilere uzun vadeli bir öngörülebilirlik sağlamaktadır.
AK Parti hükümeti olarak geliştirdiğimiz yeni tarımsal destekleme modeli, tarım sektöründe sürdürülebilirliği artırmayı ve üreticilerin ekonomik yüklerini hafifletmeyi hedefleyen önemli bir adım olarak öne çıkıyor. 2025-2027 yıllarını kapsayan bu model, üreticilere sağlanan desteklerin daha etkin ve planlı bir şekilde uygulanmasını sağlıyor. AK Parti, tarım politikalarıyla çiftçilerin gelirlerini artırmayı, üretim maliyetlerini düşürmeyi ve gıda arz güvenliğini sağlamayı amaçlıyor. Mazot ve gübre desteklerinin artırılması, planlı üretim teşvikleri ve organik tarım uygulamalarının desteklenmesi, hükümetin çevre dostu ve verimli bir tarımsal üretimi teşvik etme çabasını yansıtıyor. Ayrıca, üç yıllık öngörülebilir destek planı, çiftçilere gelecek yıllar için daha net bir ekonomik görünüm sunarak tarım sektöründe istikrarı sağlama amacını taşıyor. Bu adımlar, AK Parti'nin tarım sektörünü modernize etme ve Türkiye'yi tarımda kendi kendine yeter hale getirme vizyonunu güçlendirmektedir” ifadelerine yer verdi. 
İL BAŞKANIMIZ YOĞUN TEMPOYLA ÇALIŞIYOR
İl Başkanı Av. Turgay Şahin’in yoğun temposuna değinen Sevim, “İl Başkanımız geçtiğimiz hafta yoğun çalışma temposunu sürdürerek milletvekillerimizle birlikte Kocatepe Gazetesi'nin 60. yılı, Gazete 3'ün 16. yılı ve Afyon Postası'nın 6. yaş günleri dolayısıyla gazete imtiyaz sahiplerini ve çalışanlarını ziyaret ederek, başarı dileklerinde bulundu. Bizde yerel basınımızın güçlü temsilcilerinin yeni yaşlarını bir kez daha bu vesile ile kutluyoruz. AK Parti İl Başkanımız Av. Turgay Şahin, ilimizde ve Ankara'da gerçekleştirdiği yoğun temaslarla önemli ziyaretlerde bulundu. Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ve Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı'yı, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımızla birlikte ziyaret etti. Bu ziyaretlere Çobanlar, Sandıklı, İscehisar, Kırka, Çayırbağ ve Kayıhan belediye başkanlarının yanı sıra İl Genel Meclisi Başkanımız da katıldı. 
Ayrıca Genel Merkez Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir ile bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya milletvekillerimiz ve İl Genel Meclisi Başkanımız da katılarak ilimizdeki gelişmeler ve önümüzdeki dönem çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulundular. İl Başkanımızın yoğun çalışma temposu ve ilimize olan katkıları, şehrimizin kalkınması ve gelişmesi adına önemli bir rol oynamaya devam ediyor. AK Parti İl Başkanlığı olarak, halkımızın desteğiyle çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğimizi bir kez daha ifade etmek isteriz.
İhsaniye Belediye Başkanımız Emine Gökçe’nin öncülüğünde hayırseverlerimizin destekleriyle gerçekleşen toplu sünnet şöleni organizasyonuna milletvekillerimizle ve teşkilatımızla birlikte katıldı. Bu organizasyonla 50 çocuğumuzun sünneti üstlenen hayırseverlerimize ve bu organizasyona ev sahipliği yapan kıymetli Emine Gökçe başkanımıza teşekkür ederiz” dedi.
HEMŞEHRİLERİMİZİN YANINDAYIZ
Afyonkarahisar yerel gündemindeki konulara değinen Halil İbrahim Sevim, “Geçtiğimiz günlerde yaşanan sağanak yağışta Emirdağ’da yıldırım düşmesi sonucu bir üreticimizin 61 koyunu ne yazık ki telef oldu. Ayrıca Ayazini de aşırı yağış sonrası sel felaketi yaşandı. Vatandaşlarımızın can ve mal kaybı ile tarımsal bir zararın olmaması da yüreklerimize su serpmiştir.  AFAD ekipleri çalışmalarını sürdürmektedir.  Bu vesileyle hemşehrilerimize geçmiş olsun diliyor, AK Parti hükümetleri olarak yanlarında olduğumuzun bir kez daha altını çizmek istiyorum.  
İKİNCİ FEN LİSESİ 27 AĞUSTOS 2025 TARİHİNDE TAMAMLANACAK
Afyonkarahisar’a 2. Fen Lisesi yapılıyor. Hayırsever iş adamı Yavuz Kocaşaban’ın destekleriyle bina yapımı tamamlanacak. Bakanımız Veysel Eroğlu ve İl Başkanımız Turgay Şahin inşaat alanını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Bakanımız Veysel Eroğlu, inşaatın Afyonkarahisar’ın 103. kurtuluş günü olan 27 Ağustos 2025 tarihinde tamamlanması için söz aldı. 
BAŞKAN KÖKSAL SÜREKLİ OLARAK SUNİ KRİZLERLE ÜLKE GÜNDEMİNDE KALMAK İSTİYOR
Büyük Taarruz ‘un 102. yılı dolayısıyla şehrimizde düzenlenen Zafer Haftası etkinliklerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Sayın Numan Kurtulmuş ‘u misafir ederek şehrimizde en iyi şekilde ağırlamanın onurunu yaşadık. Zafer Müzesi’nin açılışı ve sivil toplum kuruluşlarımızla bir araya gelerek istişare toplantıları düzenleyerek dolu dolu bir hafta geçirdik. Ancak kendi sorumluluk alanlarında olduğu halde sandalye düzeninden ve metaryelinden dolayı şehrimize gelen misafirlere ev sahipliği yapmaktan ziyade bilinçli bir kriz çıkartan Afyonkarahisar Belediye Başkanı maalesef bu görkemli haftaya bazı programlara da katılmayarak gölge düşürmek istemiştir.
Sürekli olarak suni krizlerle ülke gündeminde kalmak gibi bir kaygısı olan Afyonkarahisar Belediye Başkanı tıpkı böcek hadisesinde olduğu gibi bu krizde de maalesef şehrimizin tadını tuzunu kaçırmaya ve gergin bir ortam oluşturmaya gayret etmiştir. Bizler kendisine bundan sonra yalanların olmadığı, insanların sürgün edilmediği ve Afyonkarahisar halkını germediği bir yönetim sergilemesini tavsiye ediyoruz. 
Senaryolar üretmekle meşgul olmak yerine Afyonkarahisar’ın dertleriyle hemhal olmanızı tavsiye ediyoruz. Mesela seçimden evvel söz verdiği gibi vatandaşlarımızın cebinden para çıkmadan kentsel dönüşümü sağlamasını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi. 
Sevim, sözlerin son kısmında, “Belediye meclis üyemiz Av. Mahmut Ekici’nin önerisi üzerine milli sporcumuz Meryem Betül Çavdar’ın ismi kendi oturduğu mahalleye verilecek. Bu vesile ile başarıdan başarıya koşarak yüzümü ağartan milli sporcumuz, hemşehrimiz Meryem Betül Çavdar’ı bir kez da tebrik ediyoruz. 
Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın ‘anne sözü’ veriyorum diyerek seslendiği belediye personeline ne zulmü bitiyor ne de baskısı. Şöyle bir süzgeçten geçirdiğimizde bu sözünü unutan Köksal, önceki dönem belediye başkan yardımcısı Barış Dal’ı sınavla kazanmış olduğu ve kadrosunun bulunduğu müdürlük görevinden hukuksuz bir şekilde daha alt bir göreve atamıştır. Yine belediyenin farklı kademlerinde görev yapan, belediye personeline yapılan zulümleri sıklıkla duyuyoruz. Fırsat buldukça da siz değerli basın mensupları aracılığı ile kamuoyuyla paylaşacağız” dedi. 
 

Editör: Abdullah ERTEK