Afyonkarahisar Belediyesi ivedi ihtiyaçtan dolayı, 2021 yılında Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Derneği ve Cem Evi’ne tahsis edilen binayı tahliye edilmesi hakkında yazı gönderdi.
Tahliye kararına tepki gösteren  Afyonkarahisar Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Güllü, “CHP’li bir Belediye Başkanı Cemevi’ni boşaltmak istiyor, tepki ne olacak göreceğiz.” dedi.
Afyonkarahisar Belediyesi’nin Derneğe gönderdiği tahliye yazısı ise şöyle:
“Belediyemiz ile Derneğiniz arasında imzalanan 22/12/2021 tarihli ortak işbirliği protokolü kapsamında mülkiyeti Belediyemize ait Afyonkarahisar Merkez Yenice Mahallesi 1665 ada 2 parsel nolu taşınmaz derneğinizin kullanımına verilmiştir. 2022 yılı Sayıştay Denetimi Taslak Raporunda da belirtildiği üzere "Dernek ve Vakıflara yer tahsisi yapılmaması gerektiği..." bulgusuna istinaden ve söz konusu taşınmaza Belediyemizin ivedi olarak ihtiyacı bulunduğundan; Derneğiniz ile Belediyemiz arasında imzalanan işbirliği protokolünün 5. maddesinde de belirtildiği üzere" taşınmaza ihtiyaç duyulması halinde 30 (otuz) gün önceden bilgi vermek suretiyle sözleşmeyi tek taraflı fesih etmeye yetkilidir" hükmü gereğince taşınmazın elektrik, su, ısınma vb. giderleri ödenmiş şekilde 30 (otuz) gün içerisinde boşaltılıp boş, temiz ve hasarsız olarak Belediyemiz Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'ne anahtarlarının teslim edilmesi hususunda; gereğini bilgilerinize rica ederim.”

Belediyelerin su hakkında görev ve yetkileri nelerdir (2) Belediyelerin su hakkında görev ve yetkileri nelerdir (2)

Editör: Abdullah ERTEK