Senaryocu zihniyet milli değerlere sahip olsaydı şarkıcı müsveddesi Ceylan Ertem’e tepki gösterirdi! Senaryocu zihniyet milli değerlere sahip olsaydı şarkıcı müsveddesi Ceylan Ertem’e tepki gösterirdi!

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan şunları söyledi: “Dün yapılan belediye meclis toplantısında AKP’li meclis üyeleri yine salonu terk ettiler. Belediye meclis üyemiz Hafize Özmen gündem dışı söz istedi ve eğitimden bahsetti. Çünkü çocuklarımız bugünlerde okula başlıyor ve bugünün en önemli konusu da çocukların eğitimi. 
Çocuklar bu ülkenin geleceğinin teminatıdır ve en çok önem vermemiz gereken konu çocuklarımızdır. AKP meclis üyeleri AKP’nin 22 yıldır eğitimi getirdiği hal anlatılmaya başladığı anda salonu terk etmeye başladı. 
Bazı meclis üyeleri bu konuların yerinin belediye meclisi olmadığını söylüyordu salondan çıkarken. AKP 22 yıldır her gün eğitimi daha da kötüye götürmeseydi belki tüm belediye meclislerinde bambaşka şeyler konuşuyor olurdu bugün ama biz maalesef bugün güvensiz, sağlıksız ve hijyenden yoksun okul binalarını konuşuyoruz, maalesef özel okullara mecbur bırakılan öğrencileri konuşuyoruz, maalesef iş cinayetlerinde hayatını kaybeden çocukları konuşuyoruz. 
Biz bu konuları konuşmaya durmadan devam edeceğiz. Okullar başladığı andan itibaren şehrin dört bir yanında hepsi birer pırlanta olarak göreceğimiz çocuklarımızı ve onlarla ilgili konuyu her zaman gündemde tutacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Çocukların eğitimi bu ülkenin en önemli konusudur ve sabah yatağından kalkıp okula giden, bir kelime fazla öğrenmek umuduyla akşama kadar öğretmenini dinleyen binlerce çocuğun olduğu her şehirde meclisin en önemli konusu bu olmalıdır. Eğitimde fırsat eşitliği olmadığı için mağdur olan milyonlarca çocuk varken, AKP’li gençler eğitimli olup olmadığına bakılmadan iş bulabiliyorken diğer çocuklar bulamıyorsa bizim en önemli gündemimiz bu olacaktır. 
Bir belediye meclisi çocukların eğitimini konuşmayacak da neyi konuşacak? Salonu terk eden belediye meclisi üyelerine soruyorum: Bu şehrin çocuklarının eğitiminin konuşulması sizi neden rahatsız etti? Bu şehrin çocuklarıyla ilgilenmeyen meclis kiminle veya neyle ilgilenecek? Siz bu şehrin çocuklarını konuşmayacaksınız da ne konuşacaksınız? AKP’nin eğitimi getirdiği noktadan sizin çocuklarınız da etkilenmedi mi? Eğitim sizce de bu ülkenin en büyük sorunu değil mi? Bir kişi de çıkıp bu ülkede eğitim sisteminde sorun yok diyebilir mi? Bir an evvel bu hatanızdan dönün, bu zamana kadar mecliste şehrin çocuklarını konuşmayı unuttuysanız da bundan sonraki en önemli gündeminizi bu olsun. Bizim en büyük görevimiz Gazi Mustafa Kemal’in emaneti olan ülkemizi çocuklarımız için daha yaşanır bir ülke haline getirmektir. Bu her şehrin ve her belediye meclisinin de en önemli görevidir. Yıllardır uygulanan yanlış eğitim politikaları sebebiyle ‘beyin göçü’ terimi yerini ‘beyin kaçışı’ terimine bırakmıştır. Bunu durdurmak da her bir şehrin her bir yöneticisinin en önemli görevidir. 
Öğrencilerin her gün daha kötü eğitime maruz kaldığı ülkemizde, onlara eğitim vermek için yıllarca eğitim gören değerli öğretmenlerimiz de atanma sorunu yaşamaktadır. Bu yıl ilk defa öğretmen ataması yapılamadan okullar açılmaktadır. İhtiyaç olan boş öğretmen kadrolarına ücretli öğretmen görevlendirilmesiyle çözüm bulunmaya çalışılmaktadır. Atanmayan öğretmenler de eğitim sistemi içinde en büyük sorunlarımızdan biridir. “
HAFİZE ÖZMEN’İN SÖYLEDİĞİ HER SÖZÜN ARKASINDAYIZ 
“Cumhuriyet Halk Partisi olarak belediye meclis üyemiz Hafize Özmen’in söylediği her bir sözün sonuna kadar arkasındayız ve belediye meclis toplantısında bu kadar önemli bir sorunu dile getirdiği için kendisine teşekkür ediyoruz.” diyen Erhan sözlerini şöyle noktaladı:
“Biz şehrimizin çocuklarının dertleriyle dertlenirken Bugün AKP il binasında yapılan toplantıda bazı AKP’li yöneticiler kendi liyakatsiz kadrolarını kayırma derdine düşmüş, belediye başkanımız Burcu Köksal’a bazı ithamlarda bulunmuş. Biz çocuklarımız, yavrularımız diyoruz, biz eğitim diyoruz, onlar çıkmış bizim kadrolar ne oldu diyor. Belediye başkanımız üzerinden siyaset yaparak siyaseten dikkat çekme çabasında olanlar şunu çok iyi bilmeliler ki Burcu Köksal sizin liyakatsiz kadrolarınızla çalışmak zorunda değildir ve bu şehri doğru insanlarla yönetecektir. Hiç şüpheniz olmasın ne vaat ettiğini sizden çok daha iyi bilmekte ve zamanı gelince hepsini teker teker yapmaktadır. Şu an Afyonkarahisar belediyesinin çalışanları da Afyonkarahisar halkı da hiç olmadığı kadar gerginlikten uzak ve hiç olmadığı kadar mutlulardır.” ifadelerini kullandı.
 

Editör: Abdullah ERTEK