Emirdağ hafif şiddette sallandı Emirdağ hafif şiddette sallandı

251 ŞEHİDİMİZİ RAHMETLE ANIYOR, BAŞ TACI GAZİLERİMİZE ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ
AK Parti İl Başkanı Av.Turgay Şahin mesajında, “15 Temmuz 2016'da ülkemiz üzerine kara bir leke sürmek isteyen hain terör örgütü FETÖ'nün alçak darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Milletçe en büyük ihanetlerden birine tanıklık ettiğimiz 15 Temmuz gecesinde milletimizin iradesi, “Hakimiyet-i Milliye” umdesine olan bağlılığı ve vatan sevgisi bu ihanetin üstesinden gelmeye yetti.
Tüm Türkiye tek yürek meydanlara dökülerek tanklara, tüfeklere karşı göğsünü siper ederek millet iradesine ve istiklalimize sahip çıktı. Aziz milletimizin ortaya koyduğu bu destansı direniş, bağımsızlık ve milli birliğimizin ne kadar sağlam temeller üzerine kurulu olduğunu bir kez daha gösterdi. 
Bu kutlu direnişi ve şehitlerimizi bir kez daha anıyor, aziz hatıraları önünde ihtiramla eğiliyoruz.
27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat Darbelerinin bir devamı olan, aynı emperyal güçlerce kotarılan 15 Temmuz Darbe girişimi bu kez bastırılmış, Türkiye’de ve Dünyada darbeler paradigmasının sona erdiğini ortaya koymuş, şanlı direnişimiz iradeleri gaspedilmek istenilen halklara ilham olmuştur. 15 Temmuz’dan sonra, dünyada pek çok darbe girişimi halk direnişi ile engellenmiştir.
FETÖ’nün ve ülkemiz üzerinde plan kurmaya kalkan tüm terör örgütlerinin hain planlarına karşı daima uyanık olmamız gerektiğini unutmuyoruz. Ülkemiz, birlik ve beraberlik içinde olduğu sürece, bu hain planlar asla gerçekleşmeyecektir. 
Bizler, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, milletimizin gücüne inanarak yolumuza devam edeceğiz. Bu vesileyle, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü bir kez daha en içten duygularımla kutluyor, 251 şehidimizi rahmetle anıyor, baş tacı gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi. 
O KARANLIK GECEDE MİLLETİMİZ DÜNYAYA DEMOKRASİ DERSİ VERDİ
15 Temmuz’da harici ve dahili hainlerin birlikte hareket ettiğinin altını çizen Milletvekili Av.Ali Özkaya, “O karanlık gecede Milletimiz tarihte eşi bulunmaz bir direniş ile tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Milletimiz ile birlikte meydanlarda FETÖ’cü hainlere karşı direnirken kardeşlerimizin şehadetine şahit olduk. O hain gecede Milletimiz tarihinden aldığı ilham ve inancıyla esarete, manda zihniyetine geçit vermeyerek canı pahasına  ülkemiz bütünlüğünü korumuştur. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı neticesinde akın eden milyonlarca insanımız dünya tarihinde darbeye karşı durarak, hain darbeyi durdurmayı başarmış ender bir millettir” dedi. 
“İnsan bir kere ölür, oda adam gibi ölür” diyerek şehadete koşan vatandaşları hatırlatan Milletvekili Özkaya, “O gecede Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Milletimizin geleceğine sahip çıkmak adına şehadete koşan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum, kahraman gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyor, Meydanlarda tanklara, uçak bombalarına karşı cesurca direnen milletimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.
DARBELER ARTIK TARİHİN TOZLU RAFLARINA HAPSOLMUŞTUR
Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde yaptığı açıklamada, Türk milletinin 15 Temmuz 2016’da yıkılmaz bir çelik ruhla hainlere fırsat vermeyerek ülkemizin bölünmez bütünlüğünün tesis edildiğini kaydetti. Yurdunuseven, “Bazı günler vardır ki tarihe bir kara leke olarak geçer. Bu günlerden yüreğimizi derinden yaralayanları ise darbe dönemleridir. Ülkemiz ne zaman ki kabuğunu kırıp yükselişe geçse bunu darbeyle engelleyenler olmuştur. Bunlardan sonuncusu da 15 Temmuz han darbe girişimidir. Devletin silahı, devletin uçağı ve devletin askeriyle millete kurşun sıkılmış Türk Milleti sindirilmeye çalışılmıştır” diye konuştu. 
Devleti ele geçireceğini sananlara 8 yıl önce net bir mesaj verildiğini kaydeden Yurdunuseven, “Darbeyle, terörle, şiddetle ülkesine boyun eğdirebileceğini, devletini ele geçirebileceği planları yapanlara yüce tük milleti apaçık bir mesaj vermiştir. Bu tür niyetlerle yola çıkanlar, artık bilmelidirler ki, karşılarında 7’den 70’e 80 milyonluk milletiyle bir Türkiye bulacaklardır. Tüm dünya şunu net olarak bilmelidir ki Türkiye’miz için 15 Temmuz gecesi ne kadar karanlık başladıysa, 16 Temmuz sabahı da o derece aydınlık doğmuştur. Üzerinden 8 yıl geçen o kara geceden sonra ülkemiz gelinen noktada 15 Temmuz sabahı olduğundan çok daha güçlü, kararlı ve dinamik bir yapıya sahiptir. Milletimiz, kendi iradesini hiçe sayan, darbeyle, terörle, şiddetle ülkesine boyun eğdirebileceğini, devletini ele geçirebileceğini sananlara tam 8 yıl önce bugün açık bir mesaj vermiştir. Bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye Yüzyılını inşa ederken darbeler artık tarihin tozlu raflarına hapsolmuştur.  Bu duygu ve düşüncelerle vatanın istiklali ve istikbali uğruna şehit olan 15 Temmuz kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize saygılarımı sunuyorum” dedi.
ÜLKEMİZİN İÇİNDEKİ ÜNİFORMALI HAİNLERE EN BÜYÜK DERSİ VERMİŞTİR
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan yayınladığı mesajında, 15 Temmuz darbe girişimini yapanların aziz milletimizi tanımadığını söyledi. Arslan, 'Ülkemizi işgal etme hayali kuran düşman devletlerin emrindeki bir şarlatan ve ekibinin ülkemizi geçmişte olduğu gibi adeta bir manda edasıyla yönetmek, aziz ve şerefli milletimizi düşmanlarımıza kırdırmak ve Irak’ta, Suriye’de, Libya’da ve Yemen’de olduğu gibi ülkemizin işgaline çanak tutmak, ülkemizden birden fazla ülke çıkarmak, parçalara ayırma gayesi güdenlerin alçakça bir girişimidir. Bu millet, teröriste sık diye verdiği silahı kendisine doğrultan ve 251 insanımızın hunharca katledildiği o geceyi asla unutmayacaktır. Bu darbe girişimi ile birlikte yıllarca darbelerden muzdarip milletimizi birbirine kenetlemiş ve ülkemizin içindeki üniformalı hainlere en büyük dersi vermiştir. 
Bu vesileyle 15 Temmuz akşamı Zafer meydanında düzenlenecek olan Demokrasi Nöbetine aziz milletimize davet ediyor, bu alçak girişimlerin bir daha yaşanmamasını diliyorum.' dedi.
 

Editör: Abdullah ERTEK