Yeni sistemin, vücudu daha düşük dozda radyasyona maruz bırakarak net ve kapsamlı bir şekilde tarama yapılmasını sağlayan ileri bir teknolojiye sahip olduğunu belirten AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, “Afyonkarahisar için hayırlı olsun. Bu sistem kardiyoloji, onkoloji ve pediatri başta olmak üzere birçok alanda daha güvenilir tanı konmasına yardımcı olacaktır. Alımı rektörlük bütçesinden, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığımız tarafından gerçekleştirilen bu sistemin AFSÜ’ye kazandırılmasında emeği geçen bütün personelimize teşekkür ediyorum.” dedi.
ÇALIŞMAYI SÜRDÜRÜYORUZ
AFSÜ Hastanesinin Radyoloji alanında bölgenin ileri tanı ve görüntüleme merkezlerinden biri olma yolunda çıtayı yükselttiğini ifade eden Prof. Dr. Okumuş, “Yüksek hız, düşük doz ve üst düzey tanısal doğruluk sayesinde, AFSÜ’den hizmet alan bütün vatandaşlarımız için çok daha hızlı, güvenilir ve konforlu sağlık hizmeti sunmak için çalışmayı sürdürüyoruz.” dedi.
KRONİK BÖBREK VEYA DİYABET HASTALARI KOLAYLIKLA TETKİK EDİLEBİLİYOR
Tam tur dönüşünü 0.25 saniyede tamamlaması sayesinde kalp atımından bağımsız koroner BT Anjiyografi çekilebilen yeni sistemin, tek kalp atımında EKG tetiklemeli olarak TAVI, Triple Rule Out, Koroner BT Anjiyografi incelemeleri gerçekleştirebildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Okumuş, bu özelliğin, özellikle acil durumlarda hızlı ve doğru tanı konulmasını sağlayacağını kaydetti.
Sistemi kullanan personelin, çocuklara veya kaygı yaşayan bireyler söz konusu olduğunda dokunmatik paneller sayesinde daha iyi yönlendirme sağlayabilmesinin önemini vurgulayan Prof. Dr. Okumuş, şöyle konuştu: “Özellikle pediatrik hastalar için yatıştırıcı ilaca ihtiyaç duyulmadan ultra hızlı çekim modu görüntüleme yapılması son derece avantajlı. Sistem 1 saniyede 737 mm’ye kadar geniş bir alanı tarayarak yüksek hızda ve geniş kapsamlı inceleme yapılmasına imkân sağlıyor. Böylece, acil vakalar, çocuklar, obez bireyler veya Parkinson hastalarında görülebilecek hareketten ve soluma kaynaklı görüntü bozukluklarının önüne geçiliyor. 4D Adaptive Spiral teknolojisi ile dinamik anjiyografi ve beyin perfüzyonu gibi fonksiyonel incelemeler de artık tek taramada gerçekleştirilebiliyor.
Sistem ile yüksek jeneratör gücü sayesinde eser miktarda kontrast madde kullanımı ile görüntüleme yapılabiliyor. Bu sayede kontrast madde hassasiyeti olan kronik böbrek veya diyabet hastaları kolaylıkla tetkik edilebiliyor. Yine onkoloji hastalarına yönelik teknolojileri sayesinde, akciğerde hava ve yumuşak doku ayrımı, doku karakterizasyonu en ileri seviyede sağlanabiliyor. Böylelikle erken safhalarda görülebilecek anomalilerin teşhis ihtimali artıyor.”