SİYASET

Köyde, şehirde geçim yok geçim olmazsa seçim olacak

CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan, Balmahmut köyünden seslendi. Erhan, “Köyde de, şehirde de geçim yok. Geçim olmazsa seçim olacaktır.” dedi.

Abone Ol

Çiftçilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla Sinanpaşa’nın Balmahmut köyüne giden CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan, hükümete tarım politikaları üzerinden yüklendi.
“Hükümetin yanlış tarım politikaları sebebiyle bu sene tarımla uğraşan çiftçimiz para kazanamıyor.” diyen Erhan şunları söyledi:
“Hayvancılık da aynı durumda. Sütün fiyatı 11-12 liraya kadar düşmüş durumda. Geçen seneyle neredeyse aynı fiyata süt satıyor şuan çiftçimiz. Yemi 2-2,5, mazotu 2-2,5 kat daha pahalıya alıyor ama sütü aynı fiyattan satıyor. Şu anda 1 litre sütle ancak 1 kilo yem alabiliyor. 4 litre süt verirse ancak 1 litre mazot alabiliyor. Çiftçiye verilen süt desteği yıllardır değişmiyor, aynı kalmış durumda.  Gidiyorum bu fiyat düşüklüğü vatandaşın cebine girmiş mi? hayır girmemiş. Şimdi kontrol ettim markette sütün litresi 30 lira ile 40 arasında değişiyor. Dolayısıyla köyde de geçim yok, şehirde de geçim yok. Geçim olmazsa seçim olacaktır.” dedi.