© Medya 03

Hakeme saldırının cezası belli oldu

Hafta sonu Demirspor ile Salar Belediyespor arasında oynanan ve Salar Belediyespor’un 3-0 üstünlüğü ile devam eden karşılaşmada maçın hakemi Resul Dede’ye fiili saldırıda bulunan Sabri Uysal’ın cezası açıklandı.

Süper Amatör Ligde hafta sonu Demirspor ile Salar Belediyespor arasında oynanan ve Salar Belediyespor’un 3-0 üstünlüğü ile devam eden karşılaşmanın 45+2. Dakikasında Salar Belediyespor’lu futbolcu Sabri Uysal’ın karşılaşmanın hakemi Resul Dede’ye fiili saldırısı nedeniyle karşılaşma yarım kalmıştı. ASKF İl Disiplin Kurulu, futbolcu Sabri Uysal’ı 10 resmi müsabakadan men cezasıyla cezalandırırken, karşılaşmanın sonucuyla ilgili karar vermesi için dosyayı TFF’ye gönderdi.
ASKF İl Disiplin Kurulu’nun aldığı karar şöyle:
“24.02.2023 tarihinde oynanan AFYONKARAHİSAR DEMİRSPOR – SALAR BELEDİYESPOR Süper Lig Futbol müsabakasında oyundan ihraç edilen SALAR BELEDİYESPOR takımı oyuncusu Sabri UYSAL’ın müsabaka hakemine yönelik fiili saldırı eylemi nedeni ile FDT 44/2-a maddesi uyarınca 10 maç müsabakalardan men cezası ile cezalandırılmasına,
Müsabakanın 45+2. Dakikasında skor AFYONKARAHİSAR DEMİRSPOR:0 – SALAR BELEDİYESPOR:3  devam etmekte iken SALAR BELEDİYESPOR takımı oyuncusunun yukardıa belirtildiği şekliyle müsabaka hakemine yönelik saldırması ve yaralaması neticesinde müsabaka hakemi tarafından güvenlik nedeniyle Futbol Müsabaka Talimatının 19. Maddesinin 1/a maddesi gereğince tatil edilmiş olup maçın sonucu ile karar vermeye yetkili organın TFF olması nedeniyle dosyanın karar verilmek üzere TFF’ye gönderilmesine karar verilmişt” denildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER