© Medya 03

Bu okul sıfır atık’da çok iddialı!

Afyonkarahisar’da eğitim-öğretim veren Hürriyet İlkokulu öğrencileri atıl ürünlerden farklı tasarımlar üretiyor. Minik öğrencilerin ürettiği kuş yuvaları, kuş yemlikleri, köpek ve kedi kulübeleri, kafes, saksı, abajur, vazo, kitaplık, sehpa, çeşitli çocuk oyunları, çiçeklikler adeta usta sanatçılara taş çıkartıyor.

Hürriyet İlkokulu idareci, öğretmen ve minik öğrencileri, Müdür Yardımcısı Mevlüt Çınar ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci'yi "Sıfır Atık" projesi kapsamında makamında ziyaret ederek geri dönüşümden yaptıkları ürünleri takdim etti.
GERİ DÖNÜŞÜMDEN YAPTIKLARI ÜRÜNLER İÇİN SERGİ AÇACAKLAR
Okul Müdürü, okul olarak sıfır atık projesini benimsediklerini, öğrenciler ve velilerin katılımları ile atıl ürünlerden farklı tasarımlar üreterek, ellerindeki geri dönüştürülebilir atıl malzemeleri yeniden kullanım amacıyla çeşitli materyallere dönüştürdüklerini belirtti. Öğrenciler, İl Müdürü Miraç Sünnetci'ye proje kapsamında geri dönüştürdükleri ürünlerden kuş yuvaları, kuş yemlikleri, köpek ve kedi kulübeleri, kafes, saksı, abajur, vazo, kitaplık, sehpa, çeşitli çocuk oyunları, çiçeklik vb ürünleri nasıl yaptıklarını anlatarak Müdür Sünnetçi’yi "Çevre Haftası" münasebetiyle okullarında düzenleyecekleri "Sıfır Atık- Geri Dönüşüm" sergisine davet ettiler.
Öğrencilerin yaptıkları materyalleri çok beğenen Sünnetci, "Sizleri ve bu güzel eserlerinizi bende fotoğraflamak istiyorum" diyerek öğrencilerin fotoğraflarını kendisi çekti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER