© Medya 03

Afyon’lu çiftçi Ayşe Ekiz Masterchef üyelerini kendine hayran bıraktı!

TV8’de dün yayına başlayan MasterChef programına katılan Afyonkarahisar’lı çiftçi Ayşe Ekiz yaşam hikayesi ve renkli simasıyla yarışmanın jüri üyeleri Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna’yı kendine hayran bıraktı.

Reyting rekorları kıran MasterChef Türkiye TV8 ekranlarında dün başladı. Programın ilk yayınına Afyonkarahisar’da katılan çiftçi Ayşe Ekiz, hayat hikayesi ve renkli simasıyla programın jüri üyeleri Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna’yı kendine hayran bıraktı.
BURAYA GELMEK İÇİN ONLİNE AŞÇILIK EĞİTİMİ ALDIM
Yarışma öncesi kendini tanıtan Ayşe Ekiz, “Tarım ve Hayvancılıkla uğraşıyorum. 26 yaşındayım. Çiftçi olduğumuz için annem evde olmuyordu bu şekilde yemek yapmaya başladım. Misafirlerimize olsun, ailemize olsun yemekleri ben yapıyorum. Ben buraya şeflerden birşeyler öğrenmeye ve kendimi geliştirmeye geldim. İnşallah Allah’ın izniyle başaracağıma inanıyorum.
Buraya gelmek için online aşçılık eğitim aldım. İmkanım yoktu yüz yüze eğitim almak için. Sizin için Demi Glace bir sos yaptım kuzu pirzola eşliğinde.” dedi.
SOMER SİVRİOĞLU: BAŞVURUNUZU PROGRAM BAŞLAMADAN BİZE YOLLADILAR
Programın renkli jüri üyelerinden Somer Sİvrioğlu, Ayşe Ekiz’in videosuna hayran kaldıklarını ifade ederek şunları söyledi:
“Sizin başvurunuz o güzel ve o kadar herkes beğenmiş ki başvuru bize program başlamadan yolladılar. Gerçekten çok sevimli, çok güzel hayvanlarınızla bir başvuru yapmışsınız. Gerçekten çok eğlenceliydi, gerçekten çok orijinal bir başvuru olmuş.” dedi.
AYŞE EKİZ’İN ÇEKTİĞİ VİDEO YAYINLANDI
Sivrioğlu’nun konuşmasından sonra Afyonkarahisarlı Ayşe Ekiz’in programa yaptığı başvuru videosu yayınlandı. Ekiz videosunda şunları söyledi:
“Merhaba adım Ayşe Ekiz. Afyonkarahisar’dan katılıyorum. 26 yaşındayım. Tarım ve hayvancılıkla uğraşıyoruz. Kuzu, oğlak, dana yetiştiyorum. Tarım ve toprak ürünleri yetiştiyoruz. Yazları yaylada, kışları köyde kalıyorum ailemle birlikte. Ben yarışmaya katılmaya kendim karar verdim. Anama babama da sordum, onlarda müsaade ettiler. Çünkü ben hayallerim var, onları gerçekleştirmek için Masterceff’e katılmak istiyorum. Çok küçük yaşlarda yemek yapmaya başladım. Anam tarlaya bahçeye giderdi, acıkırdım  öyle öyle yemek yapmaya başladım. Sonra kendimi geliştirdim. Daha güzel yemekler yapmaya başladı. Sertifikalı aşçılık eğitimi aldım. Ben bu mesleği öğrenmek için yarışmaya katılmak istiyorum . Daha sonrasında kendi doğal yetiştirdiğim ürünlerle insanlara yemek yapıp satabileceğim bir işletme açmak istiyorum. Baskı altında çalışabilirim. Bana verilen görevi en iyi şekilde yerine getirebilirim. Ben de yarışmanıza katılmak istiyorum. Beni de çağırın lütfen. Çok teşekkür ediyorum. Kendinize iyi bakın.”
Video sonrası Sivrioğlu, “İşte çağırdık.” dedi.
Yaptığı yemeği tadan jüri üyeleri Afyonkarahisar’lı Ayşe Ekiz’in yemeğinden övgüyle bahsettiler ve 3 evetle ikinci tura geçirdiler.


 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER